DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6
BIST9058.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Zaferin 100’üncü yıldönümü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Zaferin 100’üncü yıldönümü kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.



Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardından, Vali Erdinç Yılmaz tarafından Şeref Defteri imzalandı.

Vali Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Türk Tarihi’nin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin 100. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

Ağustos’un 30’u sene 1922; Anadolu’da bir ses, memleketin dört bir yanında yankılanıyor: “Ya İstiklal, ya ölüm!” Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!  diyen sese kulak verip, zafer işaretine koşuyor binlerce er. Sanki bağrı yanık gençler, evlatlarını şehit veren ana babalar, umudunu yitiren nişanlılar onlar değillermiş gibi.. Sanki yer demir, gök bakır değilmiş gibi…



Vatan ve millet sevdası öylesine sarmış ki yüreklerini, zafer bahçelerinde şanlı bayrağı dalgalandırmaya koşuyorlar yurdumun dört bir köşesinden. Çünkü tarihin akışını değiştiren ve dünyaya yön veren bir liderleri var.

Bugünlerimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Öyle bir lider ki; çelik gibi güçlü iradesiyle en zor zamanlarda dahi ortaya koyduğu cesaretiyle, hep bir adım önde olmasını sağlayan stratejik zekasıyla, kararlı ve emin bakışlarıyla korku salmıştı düşmanın yüreğine.

Bu kutsal görevi yerine getirirken Atatürk ilke ve inkılaplarından aldığımız güçle, işaret ettiği uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi ilelebet sürdüreceğiz.



Sözlerime son verirken; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı için toprağa can suyu olan tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla en kalbi duygularımla selamlıyorum."dedi.

Vali Yılmaz, sözlerine 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yılını kutlayarak son verdi.

Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki tören ise Vali Erdinç Yılmaz ve Belediye Başkanı Kadir Kara’nın tören geçişine katılanların ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.



Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Asteğmen Osman Çekici yaptı. Mehter Takımının seslendirdiği eserlere, protokol üyeleri ve vatandaşlar Türk Bayraklarıyla eşlik etti.

Askeri birlikler ve zırhlı araçların geçişleri ilgiyle izlendi. Tören, muharip gaziler, jandarma araçları, mehter takımı ve motosikletli gurupların geçişi ile son buldu.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaralı leylekler ve ibibik kuşu tedavi altın alındıÖnceki Haber

Yaralı leylekler ve ibibik kuşu tedavi a...

Osmaniye’de uçuruma düşen kişi yaşamını yitirdiSonraki Haber

Osmaniye’de uçuruma düşen kişi yaşamını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar