DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye’de “Yerinden Dönüşüm” Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “Yerinden Dönüşüm” Başlıyor
Abone ol
Başkan İbrahim Çenet: “Eski Osmaniye, yeni vizyonla dönüşecek”

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, şehir merkezinde uzun süredir beklenen “yerinden dönüşüm” çalışmalarının başladığını duyurdu. Başkan Çenet, özellikle Merkez Çarşı ve çevresinde yer alan 50 hektarlık (500 dönüm) alanda restorasyon ve yapı ruhsatlarının verilmeye başlanacağını açıkladı.

Eski Osmaniye mimarisi korunarak dönüşüm yapılacak

Başkan Çenet, açıklamasında Osmaniye’nin kalbi olarak tanımladığı “Old Town” (Eski Osmaniye) bölgesinin, kuruluş mimarisine sadık kalınarak yeniden inşa edileceğini vurguladı.

“Deprem sonrası Osmaniye’mizde yerinden dönüşüm başlıyor” diyen Çenet, uzun yıllardır restorasyon ruhsatı verilemeyen merkez çarşısı ve çevresindeki iş yerlerinin artık yenilenebileceğini ifade etti.

Hem dönüşüm hem ekonomik destek

Yerinden dönüşüm sayesinde sadece şehir merkezinin mimari olarak yenilenmesi değil, aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sağladığı hibe ve kredilerden de yararlanılmasının önü açılacak.

Çenet, bu desteklerle Osmaniye’nin kısa sürede modern, güvenli ve estetik bir yapıya kavuşacağını belirtti.

Sektör temsilcileriyle görüşmeler başlayacak

Başkan Çenet, önümüzdeki günlerde inşaat ve yapı sektöründeki temsilcilerle bir araya gelerek dönüşüm süreciyle ilgili detayları paylaşacaklarını söyledi.

Osmaniye merkezinin “büyük bir köye benzetildiğini” hatırlatan Çenet, bu algıyı ortadan kaldırmak için ciddi adımlar atıldığını ve Osmaniye’nin çehresinin değişeceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprakkale'de 126 Çiftçiye Yüzde 60 Hibeli Zeytin Fidanı DesteğiÖnceki Haber

Toprakkale'de 126 Çiftçiye Yüzde 60 Hibe...

Öğrenciler Sıcak Çorba Almak İçin Sıraya GirdiSonraki Haber

Öğrenciler Sıcak Çorba Almak İçin Sıraya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar