DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de okullar açıldı yemekhane ve kantinler denetlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de okullar açıldı yemekhane ve kantinler denetlendi
Abone ol
Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetimlere başladı
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetimlere başladı. Denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş da bizzat katıldı.

Yeni eğitim öğretim sezonunun uyum haftası kapsamında, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş ve müdürlük gıda kontrol görevlileri tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kantin ve yemekhane gibi gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda, okul çevresinde gıda satışı yapan ve toplu tüketime sunan işyerlerinde de gıda maddelerinin kontrolleri sürdürülüyor.

"Güvenilir gıdaya erişim için çalışıyoruz"

Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yaz dönemi boyunca kapalı olan işletmelerin eğitim dönemine hazır olup olmadığının yerinde kontrol edildiği ve çocukların güvenilir gıdaya erişiminde yaşanabilecek risklerin önlendiği belirtildi.

Müdürlük, velilere de önemli görevler düştüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Velilerimiz, okul içinde ve okul çevresinde gözlemledikleri olumsuzlukları Bakanlığımızın Gıda İhbar Hattı olan ALO 174 ve diğer ihbar kanallarından bizlere bildirebilirler."

Gençlerimize güvenilir gıda sağlamak hedefimiz

Açıklamanın devamında, "Türkiye Yüzyılında bizleri daha ileri medeniyetler seviyesine taşıyacak olan gençlerimize sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için müdürlüğümüz olarak yoğun çaba sarf etmekteyiz" denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 11 kişi yaralandıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta otomobille hafif ticari...

Kahramanmaraş merkezli depremler Osmaniye'yi salladıSonraki Haber

Kahramanmaraş merkezli depremler Osmaniy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar