DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de Nevruz kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Nevruz kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de baharın habercisi olan nevruz düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'de baharın habercisi olan nevruz düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cebelibereket Kültür Merkezi bahçesindeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Ardından Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekili Baha Ünlü ve diğer protokol üyelerinin de katılımıyla yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlandı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, açılış konuşmasında, nevruz bayramının, kutlu, mutlu ve mübarek olmasını diledi.

Mevsimlik bayramlardan biri olan Nevruzun; yeni gün, yeni yılın ilk günü anlamına geldiğini ifade eden Müdür Torun, “Bu günlerde doğa uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da canlandığı günlerdir.

Atalarımız, yeni bir hayat, yeni bir başlangıç anlamına gelen bu tarihi günü, aynı zamanda Ergenekon’dan çıkış bayramı olarak ta kutlamışlardır.” Dedi.



Daha sonra konuşan Vali Erdinç Yılmaz ise Nevruz Bayramı’nın Türk’ün olduğu geniş coğrafyada ve başka toplumlarda da kutlanmakta olduğunu ifade ederek şunları söyledi:



“Atalarımızın doğayla iç içe yaşaması nedeniyle, bu bayramın tarihimizdeki yeri çok büyüktür. Doğanın uyanması, baharın gelmesi, bolluğun, bereketin gelmesine de vesile olmaktadır.

Dolayısıyla inşallah bu sene havada çok yağmurlu ve karlı geçti ülkemizde. Bu bahar bayramında, bende ülkemizde bu yıl çok daha bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Herkesin nevruz bayramı kutlu olsun.”

Konuşmaların ardından Nevruz'un simgelerinden olan örsün üzerinde demir dövüldü.



Protokol üyeleri ve katılımcılar, alanda bulunan öğrencilerin dağıttığı renkli yumurtaları tokuşturduktan sonra, Samet Aybaba Spor Lisesi Halkoyunları ekibi gösterisini sundu.

Program, katılımcılara sıkma ve ayran ikram edilmesi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da 2 aylık bebek yatağında ölü bulunduÖnceki Haber

Antalya’da 2 aylık bebek yatağında ölü b...

Kurtuluş Günü’nde, “Halk ekmek” hizmete girecekSonraki Haber

Kurtuluş Günü’nde, “Halk ekmek” hizmete...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar