DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de, hac kafilesi dualarla uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de, hac kafilesi dualarla uğurlandı
Abone ol
Osmaniye’de, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama merasimi düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama merasimi düzenlendi.

Hac kafilesinin hareketi öncesi, Cumhuriyet Meydanındaki uğurlama törenine 170 hacı adayının yanı sıra yakınları ve vatandaşlar katıldı.



Fetih Camii İmam-Hatibi Mahmut Durmuş'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik etti.

Müftü Çakmak, “İki yıl aradan sonra, pandemiyle beraber Kabe'de bir hüzün vardı. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ümmetini bekliyordu. Rabbim iki yıl aradan sonra bunu nasip etti bütün insanlığa.

Osmaniye'mizde yüz yetmiş tane hacımız bugün itibariyle inşallah bu kutsal yolculuğa çıkacağım. Ne mutlu sizlere, ne güzel insansınız.

Rabbim sizleri huzuruna çağırıyor. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm sizleri selamlamaya, sizin selamınızı almaya sizleri çağırıyor. Kabri şerifinden geçerken “Esselâmü aleyküm” diyerek peygamber efendimizin kabrini selamlayacaksınız.

Hazreti Ömer'i selamlayacaksınız. Hazreti Ebubekir'i selamlayacaksınız. İslam'ın bugüne gelişindeki o temelde bütün varlarını yoklarını ortaya koyan o kutsal insanların, o değerli insanların huzuruna gidiyorsunuz.

Bu yolculuk normal sıradan bir yolculuk değil değerli kardeşlerim. Adana'ya gitmiyorsunuz, Antep'e gitmiyorsunuz, İstanbul'a gitmiyorsunuz. Siz dünyanın merkezine, kalbine, dünyayı değiştiren düşüncenin merkezine gidiyorsunuz.



Resulullah aleyhissalatu vesselamın yaşadığı topraklara gidiyorsunuz. İnsanlığın ilk kıblesi olan, ilk mabedi olan Kabe'ye gidiyorsunuz. Bu büyük bir fırsattır. Öyle bir fırsat ki, bir daha ele geçmeyecek, bir daha oraya gitme imkanını bulamayacak düşüncesiyle hareket etmeniz gerekiyor.

Bütün düşüncelerden sıyrılın. Çocukları bırakıyorsunuz. Torunlarınızı bırakıyorsunuz. Eşlerinizi bırakıyorsunuz. Korkmayın. Burada bırakmış olduklarınız yüce Türk milletinin emanetidir.

Onlara gözümüz gibi bakacaktır bu millet. Sizlerden istediğimiz bu manevi yolculuktan azami ölçüde haz alarak, tat alarak, zevk duyarak, tatmin olarak, mutmain olarak tekrar geriye sağlıklı bir şekilde dönmenizi istiyoruz.” Dedi.

Uğurlama programına katılan Vali Erdinç Yılmaz ise konuşmasında, hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlamanın heyecanı içerisinde olunduğunu belirterek, “Bu kutsal görevde yola çıktınız, ne güzel ki Allah size bu yola çıkmayı nasip etti. İnşallah, bizlerde, hac görevinizi tamamlayıp, bu cennet vatanımıza dönmenizi bekleyeceğiz.



Kutsal dinimizin yayıldığı, peygamber efendimizin yaşadığı topraklarda bulunmanın büyük heyecanı,  oraya ulaşmanın heyecanı içinde olduğumuzu biliyorum.

Hayırlısıyla gidip gelmeniz ve inşallah bizlere de ülkemize de dualarınızı eksik etmeyin. Allah yolunuzu açık etsin. Diye konuştu.

Müftü Ali Çakmak’ın yaptığı duanın ardından, hacı adayları yakınları ile vedalaşıp, otobüsle kutsal topraklara uğurlandılar. ​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, Jandarma’nın kuruluş yıldönümünü kutladıÖnceki Haber

Vali Yılmaz, Jandarma’nın kuruluş yıldön...

Osmaniye’de asayiş olaylarında 20 kişi tutuklandıSonraki Haber

Osmaniye’de asayiş olaylarında 20 kişi t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar