DOLAR32.5558
EURO34.9089
ALTIN2424.2
BIST9722.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de engelli bireyler bir günlük askerlik yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de engelli bireyler bir günlük askerlik yaptı
Abone ol
Osmaniye’de 38 engelli birey, “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de 38 engelli birey, “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Engelliler Haftası kapsamında, bugüne kadar askerlik yapamayanlar için 'Temsili Askerlik Uygulaması' yapıldı.

Jandarma Komutanlığı bahçesine düzenlenen törende 38 birey, asker kıyafetlerini giyerek katıldıkları törende, platform üzerindeki Türk bayrağı ile silah üzerine ellerini koyan yemin ettiler. Ardından, Ali Erat tarafından okunan komando marşına, eşlik edildi.

Daha sonra ise temsili askerlik uygulamasına katılan vatandaşları temsilen Jandarma Er Kahraman Selli konuşma yaptı. Selli, “Jandarma Genel Komutanlığı'nın yurt çapında başlatmış olduğu engelli vatandaşlara yönelik temsili askerlik uygulamasını büyük bir memnuniyet ve heyecanla öğrendik. Ve bu üzerimize düşen görevi yerine getirmek üzere kışlamıza geldik.

Bizler de her Türk vatandaşı gibi askerlik görevini kanunların öngördüğü süre kadar yapmak ve kanımızın son damlasına kadar bu vatana hizmet etmek isterdik. Ancak takdirleri budur ki vücudumuzdaki çeşitli engeller nedeniyle bu onurlu ve şerefli görevi bir gün gibi kısa bir süreyle yapmak nasip oldu.” Diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul ise yapmış olduğu konuşmasında, askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Sizler bu üniforma ile ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz.

Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızdan görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.” Dedi.

Vali Erdinç Yılmaz ise “Sizler, ‘her tür asker doğar, asker ölür’. Sözünün hakkını veren engelleri kaldıran kahraman komandolarsınız.

Sizlerin kahramanlıklarına inanıyor ve bu bir gün de olsa vatan görevini yapmanızdan dolayı sizleri yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız. Sizlerle beraber olduğumuz için çok mutluyuz.

Vatan için, kutsal vatan topraklarında, bu topraklarda bayrağımızı dalgalandırdıkları için, ezanlarımızı susturmadıkları için, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, saygıyla, minnetle anıyorum.

Şehitlerimizin Allah mekanlarını cennet eylesin. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyor, hepinizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Terhisiniz hayırlı olsun. Hayırlı teskereler kahraman komandolar.” Dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Erdinç Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından engelli askerlere terhis belgeleri verildi. Bayrak geçişi ve halk oyunları gösterisin ardından tören sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
El hijyeni farkındalık etkinliği düzenlendiÖnceki Haber

El hijyeni farkındalık etkinliği düzenle...

Kadirli’de “Şuurlu Gençlik” Konulu KonferansSonraki Haber

Kadirli’de “Şuurlu Gençlik” Konulu Konfe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar