DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Bulunan Tarihi Yapı Hamam Kalıntısı Olabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Bulunan Tarihi Yapı Hamam Kalıntısı Olabilir
Abone ol
Adana Eski Müze Müdürü Sanat tarihçisi İsmet İpek Osmaniye'de bugün belediye başkanı İbrahim Çenet tarafından duyurulan Yere Batan Sarnıcı ile ilgili yapıyla ilgili bir açıklama yaptı. İpek, tarihi yapının hamam kalıntısı olabileceğini belirterek tarihe duyarlılığından dolayı da Başkan Çenet'e teşekkür etti.
Osmaniye haberleri

Adana Eski Müze Müdürü Sanat tarihçisi İsmet İpek Osmaniye'de bugün belediye başkanı İbrahim Çenet tarafından duyurulan Yere Batan Sarnıcı ile ilgili yapıyla ilgili bir açıklama yaptı.İpek, tarihi yapının hamam kalıntısı olabileceğini belirterek tarihe duyarlılığından dolayı da Başkan Çenet'e teşekkür etti. 

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, bugün Yere Batan Sarnıcı ile ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Bu duyuruya ilişkin, Adana Eski Müze Müdürü ve sanat tarihçisi İsmet İpek de önemli açıklamalarda bulundu.

Tarihi Kalıntılar İnceleniyor

İsmet İpek, Osmaniye Belediyesi'nin altyapı çalışmaları esnasında Rahime Hatun Mahallesi 9032 Sokak'ta bulunan yapı kalıntısının videosunu izlediğini belirtti.

İpek, "Yerinde incelememiş olsam da kalıntının 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kültür varlığı olduğunu tahmin ediyorum," dedi.

Hamam Yapısına Ait Olabilir

Yapı kalıntısının tarihsel niteliği hakkında konuşan İpek, "Kalıntıda üst üste tuğla malzemeler kullanıldığı için bir hamam yapısına ait olabileceğini tahmin ediyorum," şeklinde açıklamada bulundu.

İpek, mahalle halkı arasında bölgede benzeri tarihi kalıntıların olduğu yönünde söylentiler duyulduğunu, ancak muhtemelen özel mülkiyet veya başka kaygılar nedeniyle bu kalıntıların gizlendiğini ifade etti.

Kastabala Devri Antik Köy Yerleşimi

İpek, yapı kalıntısının ortaya çıktığı bölgenin muhtemelen Kastabala devrinden kalma bir antik köy yerleşimi olduğunu belirtti.

Bu yerleşimin, Osmaniye'deki Dereobası Köyü, Konağın Düzü veya Çardak Köyü'ne benzer bir yerleşim olduğunu söyledi.

Koruma Altına Alınması Doğru Bir Yaklaşım

Yapı kalıntısının incelenmesi için koruma altına alınmasının doğru bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Sanat tarihçisi İsmet İpek, "Alt geçit çalışmalarında ortaya çıkan köprü kalıntısının alelacele ortadan kaldırılmasındaki gibi yanlış tekrar edilmemiş ve kültüre saygı gösterilmiştir," dedi.

Belediye Başkanına Teşekkür

Son olarak, yapı kalıntısını aceleyle ortadan kaldırmak yerine incelenmesi için duyarlılık gösterdiği için Belediye Başkanı İbrahim Çenet'i kutlayan İpek, "Belediye Başkanımızı bu duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum," ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konyaaltı’nda bir kişi evinde ölü bulunduÖnceki Haber

Konyaaltı’nda bir kişi evinde ölü bulund...

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Karaisalı ilçesinde ziyaretlerde bulunduSonraki Haber

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Karais...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar