DOLAR32.2997
EURO34.6769
ALTIN2412.0
BIST10045.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Atamızı Saygı İle Andık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Atamızı Saygı İle Andık
Abone ol
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yılında Osmaniye’de saygıyla anıldı.
Osmaniye haberleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yılında Osmaniye’de saygıyla anıldı.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla kent merkezinden geçen Musa Şahin Bulvarı Devlet Bahçeli Meydanında ve parklarda vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Sürücüler araçlarından inerek ve bir simitçi de başında taşıdığı tepsisini kaldırım üzerine bırakarak saygı duruşuna katıldı.




Osmaniye’de, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü anma programı Devlet Bahçeli Meydanı, Eski Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Program, anıta Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı.

2 dakikalık saygı duruşunu müteakiben İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın yarıya indirildi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84’üncü yılında, ölüm saati olan 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu.  

Parklarda oturan vatandaşlar ayağa kalkıp, sürücüler ise kontak kapatıp, araçlarından indi, saygı duruşunda bulundu. Bir simitçi de başında taşıdığı tepsisini kaldırım üzerine bırakarak saygı duruşuna katıldı.



Şeref Defterinin İmzalayan Vali Erdinç Yılmaz, şunları kaydetti: “Ülkemizin semalarında Şanlı Al Bayrağımızın gölgesinde özgür ve bağımsız Türk Milleti olarak yaşama onurunu bizlere veren, bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyet’imizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84. yılında, milletçe sonsuz şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Büyük Önder Atatürk, bükülmez bileklerimizde kuvvet, gözlerimizde ışıksın. Zihnimiz ilkelerinle, kalplerimiz sonsuz sevgin ve inancınla doludur.

Acı kaybının yıl dönümünde, azim ve gururla gösterdiğin hedeflere ulaşmak yolunda milli ve manevi değerlerimizi sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığımızla dayanışma içinde yürüyoruz.



Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde gücünü Türk Milleti’ne olan inanç ve güveninden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. yıl dönümünde bir kez daha şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ebediyete intikal eden şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” Konuşmanın ardından tören sona erdi.


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu Osmaniye’deÖnceki Haber

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı...

Parke yüklü tren vagonunda çıkan yangın söndürüldüSonraki Haber

Parke yüklü tren vagonunda çıkan yangın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar