DOLAR32.4988
EURO34.805
ALTIN2487.4
BIST9558.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de 20 yılda 70 tesis inşaa edildi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 20 yılda 70 tesis inşaa edildi!
Abone ol
Devlet Su İşleri tarafından  son 20 yılda Osmaniye il genelinde, 1 milyar 25 milyon değerinde 70 tesisin inşa edildiği belirtildi.
Osmaniye haberleri

Devlet Su İşleri tarafından  son 20 yılda Osmaniye il genelinde, 1 milyar 25 milyon değerinde 70 tesisin inşa edildiği belirtildi.

DSİ tarafından Osmaniye ili genelinde başta “su” olmak üzere diğer yatırımlara önem verilerek çalışmalar yapıldığı ve yapılmakta olduğu vurgulandı.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Son yıllarda DSİ marifetiyle hizmete açılan tesislerin yanı sıra plan ve proje aşamasındaki yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulundu; “1954 yılından bugüne, Ülkemizin kalkınması için inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu; başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere, hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede değerlendiren DSİ, son 20 yılda toplam 477 milyar liralık yatırım yaparak 9.585 tesisi hizmete açmış ve aziz milletimizin gönlünde yer edinmiştir.” dedi.

DSİ’NİN OSMANİYE YATIRIMLARI

Yatırımlar için Osmaniye iline verilen hizmetlerle ilgili açıklama yapan Balta, 116 bin 190 dekar arazinin suya kavuşturulduğunu kaydetti.

Osmaniye’ye yapılan DSİ yatırımları ile ilgili çalışmalara değinen Genel Müdür Balta; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 20 yılda Osmaniye’de inşa edilen 12 adet sulama tesisi ile 116 Bin 190 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık.

 “Cebelibereket” olarak da anılan bu bereketli toprakları suyla buluşturduk"

Anadolu’nun kadim şehri Osmaniye’yi su yapıları ile ihya etmek istiyoruz.

İklimi, akarsuları, ormanları ve bereketli topraklarıyla tarihin her döneminde cazibe merkezi olmuş Anadolu’nun kadim şehri Osmaniye, ülke tarımının da en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Bu bereketli topraklarda yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyinin artması için son 20 yılda; 70 adet Tesis ile 1 Milyar 025 Milyon TL yatırım gerçekleştirdik.

Osmaniye’yi su yapıları ile ihya etmek için son 20 yılda 2 baraj ve 2 gölet inşa ettik ve böylece 108 milyon m³ su depolama hacmine ulaştık.” dedi.

BARAJ VE GÖLET ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Osmaniyeli çiftçilerin kendilerine sunulan sulama imkânlarını büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Osmaniye’nin su kaynaklarını değerlendirmek için yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz.



Şu anda 1 baraj ve 1 göletin yapım çalışmaları devam ediyor. Bu baraj ve göletlerin de tamamlanması ile 146 bin 650 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz.

Diğer taraftan tamamladığımız içmesuyu tesisleri ile yaklaşık yıllık 10.000 m³ içme suyu temin ediyoruz.

 Ayrıca; Osmaniye’de taşkın riskini azaltmak için son 20 yılda tamamlanan 40 adet taşkın koruma tesisi ile Osmaniye şehir merkezi, 76 yerleşim yeri ve 32 bin 910 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır.



3 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına alıyoruz.” dedi.

TOPRAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Osmaniye’de 3 adet iş tamamlanarak toplam 317 bin 902 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını vurgulayan Balta; “Osmaniye’de 113 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır.

Osmaniye’de son 20 yılda 11 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisinin işletmeye alınmasıyla yıllık 488 GWh enerji üretimi sağlanmıştır.

Kurulu gücü 151 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 670 Milyon TL katkı sunuyoruz.

31 Aralık 2022 tarihi itibariyle yaklaşık 200 000 hanenin enerji ihtiyacını Osmaniye’de kurulu olan HES’lerle karşılıyoruz. Şuan planlama ve projelendirme safhasında olan 11 adet HES ile de suyun gücünü enerjiye dönüştürecek ve Ülkemizin enerjisine enerji katacak olmaktan heyecan duyuyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Osmaniyeliler için üretmeye ve Osmaniye’yi su yapıları ile ihya etmeye devam edeceğiz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, Cezaevindeki atölyeleri ziyaret ettiÖnceki Haber

Vali Yılmaz, Cezaevindeki atölyeleri ziy...

Ak Parti'den Pazarcı Esnafı ZiyaretiSonraki Haber

Ak Parti'den Pazarcı Esnafı Ziyareti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar