DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye Yerfıstığının markası Avrupa yollarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Yerfıstığının markası Avrupa yollarında
Abone ol
Osmaniye’nin ismi ile özdeşleşerek markalaşan yerfıstığının markalaşma adına Avrupa  Birliği komisyonunda yer alması için çalışmalar başlatıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin ismi ile özdeşleşerek markalaşan yerfıstığının markalaşma adına Avrupa  Birliği komisyonunda yer alması için çalışmalar başlatıldı.

Osmaniye Ticaret Borsası (OTB) Yönetim kurulu başkanı Sait Çenet, 2002 yılında  tescili yapılarak markalaşan Osmaniye yerfıstığının  Avrupa’da temsil edilen markalar arasında yerini alması için çalışmaların yoğunlaştırıldığını söyledi.

Borsa Başkanı Çenet“Osmaniye İlimiz ile özdeşlemiş olan “Osmaniye Yer Fıstığı” coğrafi işaretli ürünümüz bölgemiz ve elbetteki ülkemiz için oldukça önemli bir ürünümüzdür.

“Osmaniye yer Fıstığı” coğrafi işaretli ürünümüzün Avrupa Birliği Komisyonunda da korunmasının sağlanması için titizlik ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 30.01.2023 tarihinde başvurumuz AB Komisyonuna gerçekleştirilmiş olup ön incelemesi olumlu bir şekilde tamamlanarak PDO-TR-02901 başvuru numarası ile kayıtlarda yerini almıştır" dedi.

Avrupa Birliği komisyonunda bazı ürünlerin tescilinin yapıldığı vurgulayan OTB Başkanı Çenet; Antep Baklavası, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Milas Zeytinyağı, Bayramiç Beyazı ve Kastamonu Taşköprü Sarımsağı ve  Giresun Tombul Fındığı ile birlikte sekiz coğrafi işaretli ürün bulunduğuna dikkat çekti.

Halen “Antakya künefesi”nin tescili için sürecin devam etmekte olduğunu belirten Borsa Başkanı Sait Çenet; “Ülkemiz coğrafi işaretli ürünler bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir.

Dolayısı ile coğrafi işaretli ürünlerimizi sadece ülkemizde tescil edilmesinin yanı sıra Avrupa Birliği Komisyonunda tescilinin yapılması gerekmektedir. Zira güvenli gıdada ve güvenilir gıdada Coğrafi İşaretli ürünlere ilgi oldukça artmıştır.

Osmaniye Ticaret Borsası olarak  'Osmaniye Yer Fıstığı'nın gerek ülkemizdeki korunmasının sağlanmasında gerekse Avrupa Birliği Komisyonuna başvuru sürecinde ve ürünün denetimlerinde bizlere destekçi olan başta üreticilerimiz ve ekibimiz olmak üzere Coğrafi İşaret Danışmanımız Huriye Özener'e  teşekkür ediyoruz"dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzedeler için Mobil çamaşırhane hizmete girdiÖnceki Haber

Depremzedeler için Mobil çamaşırhane hiz...

OKÜ Öğretim Üyesi Demir, Japonya’dan 2 ödülle döndüSonraki Haber

OKÜ Öğretim Üyesi Demir, Japonya’dan 2 ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar