DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BIST10891.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye Yer Fıstığı Avrupa Yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Yer Fıstığı Avrupa Yolunda
Abone ol
Osmaniye Ticaret Borsası'nın öncülüğünde 2002 yılında tescil edilen "Osmaniye Yer Fıstığı"nın Avrupa Birliği'nde de tescil edilmesi için önemli bir adım atıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Ticaret Borsası'nın öncülüğünde 2002 yılında tescil edilen "Osmaniye Yer Fıstığı"nın Avrupa Birliği'nde de tescil edilmesi için önemli bir adım atıldı.

30 Ocak 2023 tarihinde AB Komisyonuna yapılan başvuru, 23 Şubat 2024 tarihinde C/2024/1714 sayılı AB Komisyonu Resmi Gazetesi'nde ilan edildi.

Bu gelişmeyle birlikte, "Osmaniye Yer Fıstığı"nın AB'de tescili için 3 aylık itiraz süreci başlamış oldu.

2024 yılında AB Komisyonunda ilan edilen üçüncü Türk ürünü ve ilk yer fıstığı olma özelliği taşıyan Osmaniye Yer Fıstığı'nın tescili, ülke ekonomisi ve yer fıstığı üreticileri için büyük önem taşıyor.

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Osmaniye Yer Fıstığı, ilimizle özdeşleşmiş ve bölgemiz ile ülkemiz için oldukça önemli bir ürünümüzdür.

AB Komisyonunda ilan edilen üçüncü ürünümüz ve aynı zamanda ülkemizi AB Komisyonunda temsil edecek ilk yer fıstığının Osmaniye Yer Fıstığı olmasının gururunu yaşıyoruz.

Giresun Tombul Fındığından sonra sert kabuklu meyve olarak Osmaniye Yer Fıstığı'nın AB Komisyonunda tescili, ülkemiz ve yer fıstığı üreticilerimiz adına büyük önem taşımaktadır.

Ülkemiz coğrafi işaretli ürünler bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir ve bu ürünlerin AB'de tescil edilmesi, güvenli ve güvenilir gıdaya olan ilgiyi artıracaktır.

Bu süreçte emeği geçen tüm üreticilerimize, Yönetim Kurulu ile Meclis Üyelerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Coğrafi işaretli ürünlerin önemi: Coğrafi işaretli ürünler, belirli bir coğrafi bölgeden gelen ve o bölgenin özel coğrafi ve iklimsel şartlarından dolayı kendine özgü özelliklere sahip olan ürünlerdir.

Bu ürünler, yüksek kalite ve özgünlükleri ile öne çıkarlar.

Coğrafi işaretli ürünlerin AB'de tescil edilmesi, bu ürünlerin korunmasına ve taklit ürünlerin önlenmesine yardımcı olur.

Ayrıca, bu ürünlerin pazarda daha yüksek fiyatlara satılmasını ve ihracatının artmasını sağlar.

Osmaniye Yer Fıstığı'nın AB'de tescil edilmesi, bu ürünün uluslararası alanda tanınırlığını artıracak ve Osmaniye'nin tarımsal kalkınmasına katkıda bulunacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da Ukraynalılara destek için kermes düzenlendiÖnceki Haber

Adana’da Ukraynalılara destek için kerme...

Vali Yılmaz Terörle Mücadele Gazisini Ziyaret EttiSonraki Haber

Vali Yılmaz Terörle Mücadele Gazisini Zi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar