DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye ve 24 İlde Define Operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye ve 24 İlde Define Operasyonu
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Osmaniye'nin de aralarında bulunduğu 24 ilde gerçekleştirilen "Define-1" operasyonuyla tarihi eser kaçakçılığı yapan kişilere yönelik önemli bir darbe vurulduğunu açıkladı.
Osmaniye haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Osmaniye'nin de aralarında bulunduğu 24 ilde gerçekleştirilen "Define-1" operasyonuyla tarihi eser kaçakçılığı yapan kişilere yönelik önemli bir darbe vurulduğunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir merkezli 24 ilde düzenlenen operasyonlarda, kaçak kazılarla elde edilen tarihi eserleri yurtdışındaki müzayede evlerine satarak uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan organize suç örgütü üyesi 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu gerçekleştirildi.

Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, İstanbul, Karaman, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon ve Aydın'da düzenlenen operasyonlarda, tarihi eser kaçakçılığı ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarına yönelik önemli bulgular elde edildi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin banka hesap hareketlerinin incelenmesi sonucu Avrupa ve ABD’de faaliyet gösteren 5 farklı müzayede evinden örgütün elebaşı konumundaki "Pazarlamacı" olarak tabir edilen şahıs ve aile bireylerine günümüz kuru ile yaklaşık 72 milyon TL değerinde döviz cinsinden para gönderildiği tespit edildi.

Bu paranın, suç grubu üyeleri ve gruba menfaat sağlayan kişiler arasında paylaştırıldığı belirlendi. Ayrıca, 2020 yılında Hırvatistan’da ele geçirilen ve Türkiye'ye iade edilen 1.057 adet tarihi eserin de bu örgütün faaliyetleri kapsamında yurtdışına çıkarıldığı ortaya çıktı.

Operasyonlar sonucunda: 6 bin 325 adet sikke, 997 adet obje, 5 adet dedektör, 2 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca ve Çok sayıda fişek ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, tarihi ve kültürel mirasa zarar veren ve bu topraklara ait tarihi eserleri yurtdışına kaçırmaya çalışan kaçakçılara nefes aldırmayacaklarını belirterek, hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye kararlı olduklarını vurguladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da sıcaktan bunalanlar sahillerde yoğunluk oluşturduÖnceki Haber

Antalya’da sıcaktan bunalanlar sahillerd...

Isparta’da kontrolden çıkan otomobil 7 araç ile markete çarptıSonraki Haber

Isparta’da kontrolden çıkan otomobil 7 a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar