DOLAR32.2039
EURO35.0695
ALTIN2523.2
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye- Gaziantep Arası Hızlı Tren Çalışmaları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye- Gaziantep Arası Hızlı Tren Çalışmaları Devam Ediyor
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Nurdağı- Bahçe Varyantı Demir Yolu Tüneli Işık Görme Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, İstanbul'dan trene binen vatandaşların Eskişehir-Ankara-Konya-Karaman-Niğde-Mersin ve Adana üzerinden Hızlı Tren konforu ile güvenli bir yolculuk yaparak Osmaniye'ye, oradan da Gaziantep'e ulaşabileceklerini söyledi.
Osmaniye haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Nurdağı- Bahçe Varyantı Demir Yolu Tüneli Işık Görme Töreni'ne katıldı. Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kaymakamlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Uraloğlu, İstanbul'dan trene binen vatandaşların Eskişehir-Ankara-Konya-Karaman-Niğde-Mersin ve Adana üzerinden Hızlı Tren konforu ile güvenli bir yolculuk yaparak Osmaniye'ye, oradan da Gaziantep'e ulaşabileceklerini söyledi.

Osmaniye’de ulaşım ve iletişim yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, demiryoluyla şehrin Mersin ve İskenderun limanlarına bağlantı sağlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Güneydoğu'nun giriş kapısı Osmaniye de ulaşım ve iletişim yatırımlarımızdan hak ettiği payı almaktadır.

Osmaniye-Nurdağı Yolu'nu, Bahçe Geçişi Yolu'nu, Osmaniye Çevre Yolu'nu bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamladık.

52 kilometre uzunluğundaki Kadirli-Osmaniye yolunun, Kadirli-Şehir Geçişi ve Kadirli-Sumbas il yolunu oluşturan 10,6 kilometrelik kesimin, 8,2 kilometrelik kesimini tamamlayıp hizmete açtık.

Projemizin 41 kilometrelik kesimi ise Kadirli-Osmaniye il yolunu kapsıyor.

Artan nüfus ve trafik yoğunluğunun yanı sıra tarım ve ticaretin artmasıyla birlikte 41 kilometrelik bu kesimi, bölünmüş yol olarak yapılmasını planladık, çalışmalarımız devam ediyor.

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi yolunun 5,5 kilometrelik kesimini tamamladık. Kalan kesimde çalışmalarımız devam ediyor."

Konuşmanın ardından Uraloğlu ve beraberindekiler temsili start butonuna basarak iş makinesi yardımıyla tüneli açtı. Daha sonra Uraloğlu, kendisine Türk Bayrağı hediye eden işçilerle fotoğraf çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere hibe destekli makine dağıtıldıÖnceki Haber

Çiftçilere hibe destekli makine dağıtıld...

Osmaniyeli Sporcu Sakabaşı, Şampiyonada Türkiye’yi Temsil EdecekSonraki Haber

Osmaniyeli Sporcu Sakabaşı, Şampiyonada...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar