DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.4
BIST10272.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Orman Yangınlarına Karşı Jandarmadan Önemli Toplantı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orman Yangınlarına Karşı Jandarmadan Önemli Toplantı
Abone ol
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen "orman yangınları, yorgun mermi ve suda boğulma olaylarının önlenmesi" konulu toplumsal farkındalık oluşturma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen "orman yangınları, yorgun mermi ve suda boğulma olaylarının önlenmesi" konulu toplumsal farkındalık oluşturma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Turgut Muhammet Çalışkanlar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, belde belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, son yıllarda ülkemizde ve Osmaniye'de artış gösteren orman yangınları, suda boğulma olayları ve yorgun mermi olayları ile ilgili olarak farkındalık seviyesinin artırılması ve üzücü olayların önüne geçilmesi amacıyla toplantı düzenlendiğini belirtti.

Toplantıda, orman yangınlarının önlenmesi, yorgun mermi tehlikesi ve suda boğulma vakalarının önlenmesi hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Toplantı sonunda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, orman yangınları, suda boğulma ve düğünlerde havaya ateş açılması gibi olayların önlenmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Düğünlerde havaya ateş açılmasının önlenmesi için mücadele verdiklerini ve bu mücadelede muhtarların da destek olmasını isteyen Vali Yılmaz, "Düğünlerde ateş edilmesi nedeniyle evlenen çiftin en mutlu günü zehre çevriliyor.

Böyle bir şeyin kültürümüzde nasıl bir yeri olabilir? Havaya ateş edince ne kazanacağız? Bunun mücadelesini verelim arkadaşlar." dedi.

Suda boğulma tehlikesinin olabileceği yerlerde belediye başkanları ve muhtarların alanlarına hakim olması gerektiğinin altını çizen Vali Yılmaz,

"Tehlike arz edebilecek yerleri belediye başkanlarımız ve muhtarlarımız bilir, önlemini de kendisi alabiliyorsa alır, alamıyorsa Jandarma ve bizimle paylaşır.

Lütfen paylaşın arkadaşlar." dedi. Vali Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Değerli Muhtarlarım köyünüzde piknik alanlarında piknik yapanları kontrol edin, Belediye Başkanlarımız da kendi alanlarında kontrol yapsınlar. Biz zaten Jandarmamızla Emniyetimizle alandayız ve yanınızdayız.

Hassasiyetimizi devam ettireceğiz. Herkes kendi sorumluluğunun bilincinde olacak ve bu işlerin üstesinden gelmek için de hep beraber mücadele vereceğiz.

Belki sıfırlayamayız ama sıfıra indirmek için mücadele vermeliyiz. Nerede boğulma olabilir bunu bilmeliyiz, nerede yangın çıkabilir, bilmeliyiz ve ona göre de davranmalıyız.

Bu farkındalığın oluşması için bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum, İl Jandarma Komutanımıza çok teşekkür ediyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisinden Malazgirt MesajıÖnceki Haber

Osmaniye Valisinden Malazgirt Mesajı

OKÜ Rektörü, “Genç Yaşam” Programına Konuk OlduSonraki Haber

OKÜ Rektörü, “Genç Yaşam” Programına Kon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar