DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ'lü Akademisyenlerin Projesine Tübitak'dan 2.450.000 TL'lik Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'lü Akademisyenlerin Projesine Tübitak'dan 2.450.000 TL'lik Destek
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keleş’in liderliğinde yürütülen üç farklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keleş’in liderliğinde yürütülen üç farklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü. Bu projeler, tarımsal alanda kullanılan pestisitlerin tespitine yönelik çalışmalar ve kimya alanında ileri teknolojilerin kullanımı üzerine odaklanıyor.

Prof. Dr. Mustafa Keleş’in Projesine TÜBİTAK 1001 Programından Destek

Prof. Dr. Mustafa Keleş’in yürütücüsü olduğu ve üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Keleş ile çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katkı sağladığı "Organofosfor Pestisitlerin Tespiti İçin Karbon Kuantum Nokta Tabanlı Floresans ve Elektrokimyasal Sensörlerin Geliştirilmesi ve Uygulamalı Testleri" başlıklı proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2.450.000,00 TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

Proje, tarımda kullanılan pestisitlerin çevresel etkilerini azaltmak amacıyla taşınabilir ve yüksek hassasiyetli sensörler geliştirmeyi amaçlıyor.

Çukurova bölgesindeki tarım ürünlerinde uygulanacak bu sensörlerle pratik çözümler sunulması hedefleniyor.

TÜBİTAK 2218 ve TÜBİTAK 1002 Programları Kapsamında Desteklenen Diğer Projeler

Prof. Dr. Mustafa Keleş’in danışmanlığını üstlendiği Mersin Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Tuncay İnce’nin yürütücülüğünü yaptığı "Manyetik Kiral Nanopartiküllerin Hazırlanması ve Asimetrik Katalitik Reaksiyonlarda Etkinliğinin İncelenmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 2218-Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Projede, yüksek katalitik etkinliğe sahip, yeniden kullanılabilir manyetik nanokatalizörlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu nanokatalizörler, ilaç ve biyolojik aktif moleküllerin sentezinde kullanılacak ve sürdürülebilir kimya uygulamalarına katkı sağlayacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakamdan Kübra'ya "Yeter ki Sen Gülümse" SürpriziÖnceki Haber

Kaymakamdan Kübra'ya "Yeter ki Sen Gülüm...

CHP'li Yavuzer'den Fıstık Mitingine DavetSonraki Haber

CHP'li Yavuzer'den Fıstık Mitingine Dave...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar