DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ'den Büyük Başarı Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Ağına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'den Büyük Başarı Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Ağına Katıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), üyesi olduğu konsorsiyum ile Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM/EDIH) ağına katılma başarısını gösterdi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), üyesi olduğu konsorsiyum ile Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM/EDIH) ağına katılma başarısını gösterdi. Bu önemli gelişme, Dijital Avrupa Programı kapsamında ülkemizin sanayi, KOBİ ve kamu kurumlarının dijital dönüşümünü destekleyen projeler arasında yer almasını sağladı.OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun bu gelişmenin üniversitelerinin dijital dönüşüm alanında uluslararası düzeyde tanınırlığını artıracağına dikkat çekti. 

Dijital Dönüşümde Öncü Adım

Adana Sanayi Odası koordinatörlüğünde ve OKÜ'nün de dahil olduğu 17 kurumu içeren "EDIH Anadolu" konsorsiyumu, Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM/EDIH) ağına katılmaya hak kazandı.

Üniversite adına Enerji Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan'ın koordinasyonunda yürütülecek projeler, kamu kurumları, işletmeler ve girişimcilere yapay zekâ, siber güvenlik ve ileri dijital teknolojiler alanında dijital dönüşüm hizmetleri sunacak.

Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Ağı

Dijital Avrupa Programı, Avrupa çapında stratejik dijital kapasitelerin oluşturulmasına ve dijital teknolojilerin yaygınlaştırılmasına odaklanıyor.

8,2 milyar Euro bütçesiyle Avrupa’nın dijital dönüşümünü şekillendirmeyi amaçlayan program, ülkeler arası işbirliklerini destekleyerek bu hedeflere ulaşmayı planlıyor.

Türkiye’den Beş Konsorsiyum Seçildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin de yer aldığı EDIH Anadolu konsorsiyumu, AB tarafından verilecek 4,5 milyon Euro’luk hibe ile toplamda 9 milyon Euro büyüklüğünde bir yatırımla dijital inovasyon merkezi kuracak.

Bu proje, Avrupa'da faaliyet gösteren 151 ADİM ile aynı ağda yer alarak AB çapındaki çalışmalara katılım sağlayacak.

Konsorsiyum Üyeleri

Adana Sanayi Odası koordinatörlüğünde kurulan EDIH Anadolu konsorsiyumunun diğer üyeleri arasında Gaziantep Model Fabrika, Adana Model Fabrika ve Yenilik Merkezi, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Konya Karatay Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Teknopark İSTE A.Ş., Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş., Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi yer alıyor.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun'un Açıklamaları

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, konsorsiyumun Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına üye olmasının önemine vurgu yaparak, "Bu gelişme, üniversitemizin dijital dönüşüm alanında uluslararası düzeyde tanınırlığını artıracaktır.

Aynı zamanda, bölgedeki kamu kurumlarının ve işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerine destek sağlanması, ekonomik ve teknolojik kalkınmanın hızlandırılması açısından da oldukça önemli," ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da kovalamacayla durdurulan araçta 83 bin 888 uyuşturucu hap ele geçirildiÖnceki Haber

Adana’da kovalamacayla durdurulan araçta...

Erdem Kolabaş Osmaniye'de İncir Hasadına KatıldıSonraki Haber

Erdem Kolabaş Osmaniye'de İncir Hasadına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar