DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ’de Cumhuriyet Dönemi ve Sanat Paneli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Cumhuriyet Dönemi ve Sanat Paneli
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi (MTGSF) tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle düzenlenen "Cumhuriyet Dönemi ve Sanat" temalı panel yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi (MTGSF) tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle düzenlenen "Cumhuriyet Dönemi ve Sanat" temalı panel yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Cumhuriyetimizin önemini anlayabilmek ve 100. yıl coşkusunu yaşayabilmek adına bu kapsamda üniversite etkinliklerini sürdürdüklerini belirterek "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, elimizden geldiği kadar cumhuriyetimizi hem anlamaya hem de anlatmaya çalışıyoruz.

Cumhuriyetin kuruluşunda, milli mücadelede hayatlarını feda ederek bize bu cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını her zaman yad etmek, bize düşen en önemli borçtur. Bu nedenle de faaliyetlerimize devam edeceğiz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun konuşmasının devamında "Sanat estetik bir toplumun varoluş nedenidir. Yine tarihe baktığımızda gelişen medeniyetlerin sanata verdikleri önem ölçüsünde gelişmiş toplumlar haline geldiğini görüyoruz.

Bu bağlamda, biz, toplum olarak sanata, estetiğe ne kadar önem verirsek o derece medeni ve gelişmiş bir toplum olacağız.

Bu yönde de hem toplumun hem devletimizin sanata değer verdiğini ve gerekli düzenlemeleri, yatırımları da yapmaya devam ettiğini söyleyebiliriz.

Daha fazlasını yapmak da bizim önemli sorumluluğumuz." dedi. Panelin moderatörü Prof. Dr. Osman Altıntaş, Atatürk'ün sanata verdiği değeri ve toplumsal yapılanmada sanatın önemine vurgu yaparak sunumlarını yapmak üzere sözü panelistlere bıraktı.

Panelde, "Atatürk'ün Sanat ve Zanaat Üzerine Görüşleri" konulu sunumunda Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Buyurgan, Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata ve sanatçıya verdiği değere vurgu yaptı.

Gençlere ve topluma nitelikli bir kültür kazandırmak için sanatın önemini belirten Buyurgan, Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet değerlerini ve kültürü gelecek nesillere gençlerin aktaracağını söyledi.

Panelde, "Cumhuriyet Dönemi Türk Resim Sanatı" konusunu ele alan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Teker, Cumhuriyet dönemi resim sanatını tarihsel süreçte, kronolojik olarak ele aldığı sunumunda sanat akımları, sanat eserleri ve sanatçılar hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Panelin son sunumu gerçekleştiren OKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülüf Öztutgan, "Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Müzik Eğitimi" hakkında bilgilendirme yaptı.

Öztutgan, Cumhuriyetimizle birlikte yeni kurulan toplumsal yapılanmada müziğin işlevini serimleyerek Türk müziği devriminin benimsenmesini sağlayan kurum ve kuruluşları örneklerle belirtti.

Katılımcılara, Cumhuriyet Dönemi öncesi ve sonrası sanat akımları, türleri ve eserleri hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunan panel, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından panelistlere teşekkür belgesi takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEMA Gönüllüsü Öğrencilerden Çevre TemizliğiÖnceki Haber

TEMA Gönüllüsü Öğrencilerden Çevre Temiz...

Arslantaş’tan Osmaniye Milli Eğitime ZiyaretSonraki Haber

Arslantaş’tan Osmaniye Milli Eğitime Ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar