DOLAR32.2266
EURO35.137
ALTIN2506.4
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ, Uluslararası projenin koordinatörlüğünü yürütecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ, Uluslararası projenin koordinatörlüğünü yürütecek
Abone ol
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan Erasmus+ Yükseköğretimde Stratejik Ortaklık Projesi olan KA220-HED-Dementia-Care, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından koordine edilmekte ve faaliyetlerine devam etmektedir.
Osmaniye haberleri

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan Erasmus+ Yükseköğretimde Stratejik Ortaklık Projesi olan KA220-HED-Dementia-Care, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından koordine edilmekte ve faaliyetlerine devam etmektedir.

Proje kapsamında, Türkiye'den Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nin yanı sıra İtalya, İspanya, Slovenya Cumhuriyeti, İngiltere, Bulgaristan ve Portekiz'den üniversiteler de ortak olarak yer almaktadır.

Proje, demans sektöründe yükseköğretim kurumları, eğitim kurumları, klinik ve araştırma merkezleri arasında bilgi, iyi uygulamalar ve metodolojilerin paylaşılmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Dementia Care, özellikle sanat terapisinin kullanımı olmak üzere, klinik tablonun depresif ve davranışsal semptomlarını azaltabilen ve hastaların genel yaşam kalitesini iyileştirebilen farmakolojik olmayan müdahale stratejilerinin benimsenmesine odaklanmaktadır.

Proje kapsamında İtalya'da gerçekleştirilen toplantıda Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, projenin ülkemiz için önemli bir konunun hayata geçirilmesi ve yayılması noktasında OKÜ olarak her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etmiştir.

Projenin önemli faaliyetlerinden biri Yaz Okulu ve Kış Okulu olarak belirtilmektedir.

Yaz Okulu, 3-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında İtalya, Floransa'da UNIVERSITA DEGLI STUDI DI FIRENZE'de gerçekleştirilmiştir.

Eğitim faaliyetleri, akademisyenler tarafından bilimsel sunumlar, ilgili ülkelerden iyi uygulama örnekleri, alan/zemin ziyaretleri, küçük grup çalışmaları ve atölyeler ile desteklenmiştir.

Proje toplantısı için İtalya'da bulunan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun'a üniversitemizin Proje Koordinatörü olan Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamil Nazik ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir eşlik etmiştir.

Projenin koordinatörlüğünü OKÜ yaparken proje ortakları arasında İtalya'dan UNIVERSITA DEGLI STUDI DI FIRENZE, İspanya'dan Instituto de Formación Europeo, Slovenya'dan UNIVERZITETNI REHABILITACIJSKI INSTITUT REPUBLIKE SLOVENIJE—SOCA, İngiltere'den UK-Certified Knowledge Association, Bulgaristan'dan гражданско сдружение, Portekiz'den INVESTIGACAO E ADMINISTRACAO SA ve Türkiye'den Gazi Üniversitesi yer almaktadır.

28 Şubat 2022 tarihinde başlayan ve 2 yıl sürecek olan proje, çeşitli uluslararası bilimsel toplantılar düzenlemiş ve hâlâ devam etmektedir


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem İnceleme Heyeti Osmaniye’de temaslarda bulunduÖnceki Haber

Deprem İnceleme Heyeti Osmaniye’de temas...

Savrun Çayı Rekreasyon Alanı Projesi Harekete GeçiyorSonraki Haber

Savrun Çayı Rekreasyon Alanı Projesi Har...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar