DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ Gümüş Madalyalı Çevreci Üniversite oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Gümüş Madalyalı Çevreci Üniversite oldu
Abone ol
Osmaniye korkut Ata Üniversitesi dünya Üniversiteleri içerisinde 466., Türkiye’deki 40. Sırada “Yeşil Üniversiteler” sıralamasında ise 40. Sırada yerini aldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye korkut Ata Üniversitesi dünya Üniversiteleri içerisinde 466., Türkiye’deki 40. Sırada “Yeşil Üniversiteler” sıralamasında ise 40. Sırada yerini aldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), 2022 GreenMetric Dünya çevreci  Üniversiteler sıralamasında 5000 puan barajını geçerek Gümüş Madalyalı Çevreci Üniversitelere ismini yazdırdı.

Dünya genelinde 1000’in üzerinde üniversite ile Türkiye’den 83 Üniversitenin yer aldığı sıralamada Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin Çevreci Üniversiteler arasında Gümüş Madalya arasında yer aldığı belirtildi.

Dünyada değişik Üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken, her yıl dünyanın seçkin üniversitelerini kampüs yerleşimi, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi farklı alanlarda değerlendiren bir platform olan GreenMetric’in 2022 sıralaması düzenlenen ödül töreni ile açıklandı.

Dünyadaki farklı üniversitelerin Rektörleri ve GreenMetric temsilcileri ile yaklaşık 500 katılımcının yer aldığı ve Endonezya’da yapılan törene, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun da çevrimiçi olarak katıldı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay UZUN, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin, ilk olarak 2020 yılında yer aldığı GreenMetric sıralamasında bu yıl daha yüksek bir puan alması, sıralamadaki yerini bir önceki yıla göre yaklaşık 150 sıra yükseltmiş olması ve ilk 500 üniversite içerisinde yer alması bizleri mutlu etmiştir.

Dünyadaki Çevreci Üniversiteler Listesi içerisinde olmak OKÜ ailesi olarak bizlerin çevresel konulara olan duyarlılığımızı göstermektedir.

Üniversitemizde bundan sonra da yeşil ve temiz kampüs çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz ve bu alanda da üniversitemizi daha üst seviyelere çıkarmak için daha fazla çalışacağız.

2022 GreenMetric sıralamasında üniversitemizin üst sıralarda yer alması için çalışan ilgili tüm birimlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim. ” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İklim değişikliğine uyum paneli düzenlendiÖnceki Haber

İklim değişikliğine uyum paneli düzenlen...

Asayiş uygulamalarında Bin 90, Terörde 22 kişi yakalandıSonraki Haber

Asayiş uygulamalarında Bin 90, Terörde 2...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar