DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Öğretmenine gurur dolu, duygulu anlar yaşattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenine gurur dolu, duygulu anlar yaşattı
Abone ol
Emekli eğitimci Osman Mart, “Edebiyat” dersine girdiği öğrencisi Mustafa Bardak ile 45 yıl sonrasında karşılaştığında duygulu anlar yaşandı.
Osmaniye haberleri

Emekli eğitimci Osman Mart, “Edebiyat” dersine girdiği öğrencisi Mustafa Bardak ile 45 yıl sonrasında karşılaştığında duygulu anlar yaşandı.

Yurdun değişik bölgelerinde eğitim görevinde bulunan Osman Mart, 1977 yılında Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi’nde Edebiyat dersine girdiği Gazeteci, şair ve Yazar Mustafa Bardak’ı ziyaret etti.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak’ı dernek binasında ziyaret eden emekli öğretmen Osman Mart ile öğrencisi arasında duygulu anlar yaşandı.

Emekli eğitimci Osman Mart 45 yıl öğrencisine sarılarak, gurur duyduğunu belirterek, bir süre sohbette bulundu.

Öğretmenini karşısında gören Bardak; “Değerli öğretmenim! Bugünlere gelişimde sizin çok emeğinizin olduğunu öncelikle vurgulayarak teşekkürlerimi bildirmek isterim.

Benim edebiyat öğretmenim olarak, şiir ve diğer yazılarım konusunda önemli destekleriniz oldu.

Gazetelerde yayınlanan yazı ve şiirlerimle gurur duydunuz, özendirdiniz ve benim bu düzeye gelmenizde emeğiniz karşısında saygılarımı sunuyorum.

Edebiyat dünyasında ahde vefayı unutanlardan değil, destek veren eğitimcilere saygı duyan yazıncılardan biriyim. Bu amaçla elinizi öpmek istiyorum”dedi.

Emekli eğitimci Osman Mart, öğrencisi ile gurur duyduğunu ve yetiştirdiği öğrencilerin eserleri ile övünmenin heyecanının yaşadığını belirterek; “Sevgili öğrencim Bardak! Senin öğretmeninken günün birinde başarılara imza atacağını sezinlemiştim.

Cevher senin içindeydi, ben sadece motive etmeye çalıştım. Aradan yıllar geçti, öğrencimin halkın sesi ve soluğu olarak isim yapmış olmasından büyük gurur duydum ve duymaktayım.

Özellikle kültür ve sanat alanındaki çalışmaların ile etkinliklerini yakından takip ediyorum ve gururlanıyorum. Ben 84 yaşımı gerilerde bırakan emekli bir öğretmen olarak sen ve senin gibi öğrencilerim olduğu için mutlu ve huzurluyum.

Osmaniyem adına senin kültürel mücadelenden dolayı gözlerinden öpüyorum ve arkadaş görüşmelerinde; “Bu öğrencinin öğretmeni olmaktan gurur duyuyorum!”derken sevinçten gözlerim doluyor. Önündeki yeni başarılarda yaşadığım sürece aynı mücadeleyi verirken sağlıklı çalışmaların devamını diliyor, gözlerinden öpüyorum”diye konuştu.

Öğretmeninin duygulu konuşmalarının ardından, yayınlanan kitaplarını imzalayarak hediye eden Mustafa Bardak; “Benim bugün belli bir isim olarak varlığımın konuşulmasında eğitim emeği olan değerli öğretmenime bir kez daha saygı ile teşekkür ediyorum.

Başarıya giden yolda her bireyin mutlaka yanında olan kişi veya kişiler bulunur. Özellikle de edebiyat alanında kazanılan başarılarda “ahde vefa” bilmeyenlerin, yazın dünyasında fazla yer alamayacaklarını anımsatmakta yarar görmekteyim.

Bence en önemlisi sevgi ve saygı olsa gerek. Bugün, öğretmenime eserlerimi armağan etmek ve onun ziyaretinden duyduğum mutluluğu sözcüklerle anlatamam. Ben de öğretmenimle gurur duyuyorum”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ Spor Bilimleri kulübü’nden etkinlikÖnceki Haber

OKÜ Spor Bilimleri kulübü’nden etkinlik

Sevgi’yi yaşatmak için kadınlar kermes açtıSonraki Haber

Sevgi’yi yaşatmak için kadınlar kermes a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar