DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Öğretmen Akademisi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmen Akademisi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi
Abone ol
Doğa yürüyüşü ile eğitim uygulamalarını birleştiren  ve Türkiye’de ilk kez yayınlanan eser, Osmaniye’de gerçekleştirildi.
Osmaniye haberleri

Doğa yürüyüşü ile eğitim uygulamalarını birleştiren  ve Türkiye’de ilk kez yayınlanan eser, Osmaniye’de gerçekleştirildi.

Editörlüğünü Uzman eğitimci Fatma Alaca’nın yaptığı; “Doğa yürüyüşünde Eğitim uygulamaları, Rotamız Osmaniye” isimli kitap, Osmaniye Öğretmen Akademisi’nin çalışmaları ile oluşturulan proje sonunda yayınlandı.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bin adet bastırılan ve il genelindeki okullara ücretsiz olarak dağıtılan kitap  tanıtım eseri olarak  okurlarına sunuldu.

Kitabın hazırlanmasında,  Uzman eğitimci Fatma Alaca, Aslıgül Uçar, Duygu Kaygısız, Uğur doğan kök, Ersan Sevimli, Dilşat Davarcı ve Olga Sarıtekin isimli öğretmenler konuları yazdılar.

Kitabın kapak ve mizanpajı  ise Ceyda Şereflioğlu tarafından hazırlandı.

Kitapta yer alan konular iki bölümden oluşturuldu. Birincisi doğa yürüyüşü ile  ilgili kavramsal kısım, ikincisi ise öğretim planlarından oluşuyor.

Kitap içerisinde, tarihi ve turistik yerlerden sözedilirken fotoğrafları ile birlikte bu doğal güzelliklere nasıl doğa yürüyüşü yapılabileceği  anlatılıyor.

Kitap içerisinde ayrıca birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrencilerin seviyelerine göre doğa yürüyüşü ile ilgili eğitim planlarından sözediliyor.

Doğa yürüyüşü  ile ilgili eğitim planları hazırlanırken yürüyüş notaları ayrıntıları ile incelenirken, hazırlanan bilgi ve verilerin öğretim alanında ve doğa sporları alanlarında uzman akademisyenler tarafından  yapılan çalışmaların neticesinde sayfalara aktarıldığı vurgulandı.

Kitabın editörü Fatma Alaca; “Bu kitabın diğer çalışmalardan temel farkı seviyelere göre etkinlik temelli olup, özelde il geneli için, genelde ise tüm Türkiye ve Dünya öğrencileri için  uygulanabilir olmasıdır”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye polisi, okul önerinde denetim yaptıÖnceki Haber

Osmaniye polisi, okul önerinde denetim y...

​​​​​​​Guddusi Arık: "Yılın ilk 8 ayında 112’ye gelen çağrıların yüzde 68’i asılsız"Sonraki Haber

​​​​​​​Guddusi Arık: "Yılın ilk 8 ayında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar