DOLAR32.5749
EURO34.8709
ALTIN2431.8
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Öğrenciler, katı atık enerji tesislerini gezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler, katı atık enerji tesislerini gezdi
Abone ol
Osmaniye’de değişik okul öğrencilerinden oluşan, yaklaşık 1000 kişilik grup, “Çevre haftası” etkinlikleri kapsamında, Katı atık bertaraf tesislerine ziyarette bulundu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de değişik okul öğrencilerinden oluşan, yaklaşık 1000 kişilik grup, “Çevre haftası” etkinlikleri kapsamında, Katı atık bertaraf tesislerine ziyarette bulundu.

Gruplar halinde tesisi gezen öğrenci ve öğretmenlere, buradaki düzenli depolama ve tıbbi atık sterilizasyon tesisi ve çöp gazından elektrik üretimi, atığın geri dönüşüm hikayeleri hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca entegre tesisin yapılması ile artık çöplerin gelişi güzel bir şekilde atılmadığı, Osmaniye ilinin tamamının evsel atıklarının tesiste ayrıştırılarak geri dönüşüme tabi tutulduğu, geri kalan kısım ise kompost alanda gübre haline getirildiği ve en son işe yaramaz kısmının ise düzenli depolama alanında çevreye zarar vermeden bertaraf edildiği anlatıldı.

Katı atık tesisi ziyaretine, Şehit Pilot Binbaşı Oğuz Apanoğlu, Şehit Oğuzhan Tekerek, Cebeli Bereket, Dede Korkut, Fatih, Güneysu ve Ülkü İlkokulları ile Bahçeşehir Koleji’nden öğrenciler katıldı.

VALİ YILMAZ, KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİ GEZDİ

Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Kadir Kara ve protokol mensupları, Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisinde incelemelerde bulundu.

Katı Atık Birlik Başkanı Kadir Kara ise verdiği bilgilerde ilçe, köy ve merkez olmak üzere bütün şehrin çöplerinin tesise Getirilerek Bertaraf edildiğini aynı zamanda entegre tesisimizin Sıfır Atık kapsamında ödül aldığını ifade etti.

Vali Erdinç Yılmaz, incelemelerinin ardından Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisinin son derece modern bir tesisi olduğunu ve çevrenin korunmasına çok önemli katkı sağladığını belirterek, “Osmaniye’mize yakışan bir tesis olmuş, inşallah daha da ileriye götürelim. Türkiye’nin en iyi atık bertaraf tesisi bizde olsun” dedi.</p>
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadirli'de Çiftçinin çalınan tarım aleti bulunduÖnceki Haber

Kadirli'de Çiftçinin çalınan tarım aleti...

Şehit Ökkeş Özdemir, şehadetinin 6. yılında dualarla anıldıSonraki Haber

Şehit Ökkeş Özdemir, şehadetinin 6. yılı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar