DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8
BIST9051.3
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Mithatpaşa İlkokulu öğrencilerinin TEKNOFEST başarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mithatpaşa İlkokulu öğrencilerinin TEKNOFEST başarısı
Abone ol
Osmaniye Merkez Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Acil durum kaldırımı” projesi, TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışmalarında “En iyi sunum” ödülüne layık görüldü.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Merkez Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Acil durum kaldırımı” projesi, TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışmalarında “En iyi sunum” ödülüne layık görüldü.

Yarışmaya sınıf öğretmeni Fatma Asker danışmanlığında, öğrenciler Nursima Asker, Erva Arıkan, Nurten Duygun ve İpek Yılmaz adlı öğrencilerle takım olarak hazırlanıldı.

Ordu’da düzenlenen yarışmalara öğrenciler Nursima Asker ve Erva Arıkan ile birlikte katılım sağlanılırken, ilkokul - ortaokul kategorisinde, “Acil durum kaldırımı” projeleriyle “En iyi sunum” ödülünü almaya hak kazandılar.

Asker, projenin acil durumlarda yaşanan gecikmelere çözüm getirecek ve aynı zamanda hayat kurtarabilecek proje olduğunu belirtti.

Fatma Asker, İl ve İlçe merkezlerindeki eski yerleşim yerlerinde tek yönlü, tek şeritli ve sağ tarafta araçların park halinde olduğu, sol tarafta da kaldırımın bulunduğu yollarda ambulans, itfaiye gibi geçiş önceliği bulunan araçların trafikte çaresizce beklememesi için gitmesi gereken yere kısa sürede ulaşması için yapılan bir proje olduğunu söyledi.

Asker, hazırladıkları prototipteki çözümün ise şöyle olduğunu aktardı: “Ambulans şoförü sıkışan trafiği açmak için uzaktan kontrol düğmesi ile sistemi çalıştıracaktır. Sistemin çalışması ile beraber kaldırımda bulunan yayaları uyaracak sesli ve ışıklı uyarı sistemi devreye girecek ,yola bakan taraftaki otomatik dubalar inerken,kaldırıma gömülü olan otomatik dubalar yükselerek yayalar için güvenli alan oluşturulacaktır.

Ambulans önündeki araçlar kendileri için oluşturulan acil durum kaldırımına çıkarak, açılan yoldan ambulansın geçmesi sağlanacaktır. Bu aşamalardan sonra araçlar tekrar yola konumlanırken bariyerler üzerinde bulunan sensörler sayesinde kaldırım tekrar eski haline dönecektir.”

Sınıf öğretmeni Fatma Asker, projenin gerçek hayatta uygulanabilirliğini Türkiye’de ilk kez Osmaniye çarşı merkezinde Palalı Süleyman ile Atatürk Caddesi arasındaki Cevdet Sunay Caddesi üzerinde bulunan kaldırımda uygulandığını söylerine ekledi. Asker, projede başarı elde eden öğrencilerini tebrik etti.

Başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden sınıf öğretmeni Fatma Asker, Teknofest Türkiye Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali 2022 yılı Ordu finallerine katılım sağlamalarına destek verenlere teşekkür etti.

Asker, “Başta Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Albak olmak üzere, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Coşkun, Teknofest İl Temsilcileri, Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Orhan Yılmaz’a teşekkür ediyorum.

Ayrıca projemizi gerçek hayatta uygulamamızda bizlere yardımcı olan Osmaniye Belediyesi, Ambulans Başhekimliği, Osmaniye Trafik Şube Müdürlüğüne ve süreci benimle birlikte yaşayan değerli aileme de teşekkür eder, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tür projelerde daha fazla yer almasını temenni ederim” dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ücretsiz Yaz Spor Okulları Yaklaşık 2 Bin Öğrencinin Katılımıyla Devam EdiyorÖnceki Haber

Ücretsiz Yaz Spor Okulları Yaklaşık 2 Bi...

Uyuşturucu tacirlerine operasyon: 13 gözaltıSonraki Haber

Uyuşturucu tacirlerine operasyon: 13 göz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar