DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Mısırda 510 bin tona yakın rekolte bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mısırda 510 bin tona yakın rekolte bekleniyor
Abone ol
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, il genelinde 340 bin dekar alanda ekimi yapılan mısırda, 510 bin tona yakın rekolte beklendiğini söyledi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, il genelinde 340 bin dekar alanda ekimi yapılan mısırda, 510 bin tona yakın rekolte beklendiğini söyledi.

Merkeze bağlı Yeniköy köyünde mısır hasadına katılan Müdür İlmeç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı mısır alım fiyatının çiftçiler tarafından olumlu karşılandığını belirtti.

İl genelinde biçerdöverler hasat için tarlalara girerken, il Müdürlüğü teknik personellerince de hasat sırasında dane kaybını en aza indirmek amacıyla biçerdöver kontrollerini sürdürüyor.

Çiftçinin mart ayında ekmiş olduğu mısırdan hasat zamanının başladığını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, “Verim çok şükür güzel. Mevsim şartlarına bağlı olarak belki Yüzde 5’lik bir azalmamız var ama yinede gayet iyi.

Osmaniye ilimiz genelinde 340 Bin dekar alanda yaklaşık olarak 510 Bin tona yakın mısır rekoltesi bekliyoruz.

Bu da TÜİK verilerine göre ilimiz üretiminde geçtiğimiz yıl altıncı sıradaydı. Bu yıl da inşallah bu sıralamasını koruyacağına inanıyoruz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek hariç ton başına açıkladığı 5 bin 700 lira mısır alım fiyatının olumlu karşılandığını kaydeden İlmeç, “Hem bölgedeki çiftçilerimizle, ziraat odalarımızla görüştüğümüzde gerçekten olumlu bir yankı oluşturdu.

Çiftçimiz hem elde ettiği verimle hem maliyetleri de hesaba katarak, hem yerine koyma maliyetini de hesapladığımız zaman fiyattan ve rekolteden memnun.  

Sayın Başkanımıza, Tarım Bakanımıza teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Tarlasına ektiği mısırın hasadını yapan çiftçi ise bu yıl 150 dönüm araziye mısır ektiklerini belirterek, “Bu yıl rekolte baktığımızda, geçen yıla göre yüzde 5’lik 10’luk kaybımız var. Buda mevsim şartlarından dolayı.

Bunu yanında Cumhurbaşkanımızın açıkladığı fiyat 5 bin 700 lira. Tüccarların üzerinde bir fiyat oldu. Cumhurbaşkanımıza açıkladığı fiyattan ötürü teşekkür ediyoruz.

Tüccarlar daha düşük, 5 bin 300 lira gibi rakamla alıyorlar şu anda. Rekolte fena değil.” Diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kıyıdan balık tutma yarışması düzenlenecekÖnceki Haber

Kıyıdan balık tutma yarışması düzenlenec...

Akaryakıt yüklü tanker TIR’a çarptı: 1 ölüSonraki Haber

Akaryakıt yüklü tanker TIR’a çarptı: 1 ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar