DOLAR32.5557
EURO34.7639
ALTIN2497.0
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Milletvekili Durmuşoğlu, “Emekli maaşı “sorusu karşısında durup, düşündü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Durmuşoğlu, “Emekli maaşı “sorusu karşısında durup, düşündü
Abone ol
Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, iktidarı dönemindeki hizmetleri  soluk almadan basın mensuplarına anlattı.
Osmaniye haberleri

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, iktidarı dönemindeki hizmetleri  soluk almadan basın mensuplarına anlattı.

Emekli maaşlarının günün ekonomik koşulları karşısında yetip yetmeyeceğinin hesabının yapılmasını isteyen basın mensuplarının sorusu karşısında Milletvekili Durmuşoğlu; durdu, düşündü ve sabır dileklerinde bulundu.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu,  İl Başkanı Seydi Gülsoy ile birlikte Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin ziyaret ederek  Osmaniye’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sırasında konuşan Ak Parti Osmaniye milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, iktidarları döneminde Türkiye genelinde yapılan, otoyollar, hava alanları, Hastaneler, köprüler, barajlar, spor tesisleri ve diğer yatırım hizmetlerinden sözederek, 20 yıllık iktidarları döneminde yaptıklarını, önümüzdeki seçimler sonunda Cumhur ittifakına halkın destek vermesiyle devam edeceklerini ve yapacak çok işlerinin olduğunu kaydetti.

Osmaniye iline yapılan hizmetlerle ilgili, 600 yataklı Devlet Hastanesi ile birlikte, İlçelere yapılan ve yapılacak olan Devlet hastaneleri hakkında bilgi veren Milletvekili Durmuşoğlu, Osmaniye’de okul sıkıntısının yaşanmadığını, yeni Adliye binası ve Millet bahçeleri projelerinden sözetti.

Ak Parti Milletvekili Durmuşoğlu, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin diğer ülkelerde de yaşandığını belirtirken, asgari ücretli ve emeklilerin maaşlarını iyileştirdiklerini ve bu güne kadar yapılan en yüksek artış olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmanın ardından gazeteciler sorularını yanıtlayan Milletvekili Durmuşoğlu, yaşanan sıkıntıların geçici olduğunu ve sabır edilmesi önerisinde bulundu.

Gazeteci Ali Celal Kaymak, emekli olduğu ilk yılda maaşının asgari ücret kadar olduğunu, bu gün ise yapılan iyileştirmeye rağmen asgari ücretin altında kaldığını belirterek, günün ekonomik koşullarında yetmediğini ve nasıl bir çözüm bulabileceklerini sordu.

Gazeteci Mustafa Bardak ise, bugün emeklinin eline geçen 3 bin 500 lira para ile bir çocuklu bir ailenin bile aylık, ekmek, elektrik, su ve önümüzdeki aylarda okulların açılması ile birlikte öğrenci servis ücretine yetmeyeceğini, yumurtanın kolisinin 55 lira olduğunu, insanların zeytin, peynir, sebze ve meyve almak istediğinde  emeklinin maaşının yetip yetmeyeceğini hesap ettikten sonra yanıt vermesini istedi.

Bardak ayrıca, Atatürk Ortaokulu ile Atatürk Lisesi binalarının üç yıldır hizmet vermediğini bu okullarda yeniden eğitim ve öğretime başlanılacağını sordu.

Emeklilere, hükümet olarak eldeki imkanlar ölçüsünde artırıldığını, ilk kez yıl içerisinde asgari ücretli ve emeklilere  iki kez artış yapıldığını söyleyen Milletvekili Durmuşoğlu,  Atatürk Ortaokulu inşaatının bitirilememesinin ise Müteahhit değişikliği yüzünden olduğunu belirterek, “Halkımız bize güvenmeli, istikrar için, ekonomik alanda düze çıkabilmemiz için bu gelip geçici kriz açısından sabır bekliyoruz.

İnşallah 2023 seçimlerinden sonra ülkemiz daha güzel günlere kavuşacak”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SMA hastası minik Ömer’in kampanyasına destekte buluştularÖnceki Haber

SMA hastası minik Ömer’in kampanyasına d...

Aktar Bülent, Kültür ve Sanatı da yaşatmaya çalışıyorSonraki Haber

Aktar Bülent, Kültür ve Sanatı da yaşatm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar