DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

MHP Liderinden Sert 4. Madde Çıkışı: “Şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler…”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Liderinden Sert 4. Madde Çıkışı: “Şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler…”
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Osmaniye haberleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Türkiye gündemini meşgul eden konulara ilişkin değerlendirmeler yaparken, özellikle Anayasa'nın ilk 4 maddesi üzerinden sert mesajlar verdi.

Bahçeli, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa'nın 4. maddesi olmasın" sözleriyle başlayan tartışmalara değinerek, bu konuda taviz verilmeyeceğini belirtti.

Bahçeli, "Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir," diyerek, bu konudaki net duruşunu yineledi.

Ayrıca, Bahçeli, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine sadık kalınarak, dinamik ve kalıcı bir anayasanın yapılmasını desteklediklerini söyledi. Bahçeli, ülkenin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditlere de dikkat çekerek, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurguladı.

"Kumpas şiddetlenmiş, kundakçılar çoğalmıştır. Türkiye'nin önünü kesmek, organize kötülük, çok sesli fitne korosunu uyarıyorum.

Açık faaliyetlerini son günlerde hızlandırmışlardır," diyerek bu tehditlere karşı uyanık olunması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, MHP lideri, milli birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, bu değerlerin yıkılmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti.

"Kılıktan kılığa giren maskeli balo soytarılarının eline, emeline teslim edilecek bir ülke yoktur. Fitne odaklarıyla hesaplaşacağız," sözleriyle kararlılık mesajı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrısına da yanıt veren Bahçeli, bu talebi "akıl tutulması" olarak niteledi.

Bahçeli, Özel'in bir yandan erken seçim istemeyeceğini söylediğini, kısa bir süre sonra ise 2025 Kasım’ında erken seçim çağrısı yaptığını belirterek, "CHP Genel Başkanı hayal tacirliğini boş keseden atarak gerçeklerden uzaklaşmıştır," ifadelerini kullandı.

Özel'in, ekonomik vaatlerine de göndermede bulunan Bahçeli, "Deli saçması vaadiyse 1 litrelik rakının 140 liraya düşmesinden başka bir şey değildir," dedi.

Bahçeli, terörle mücadelede yaralanan ve malul gazi kabul edilmeyen kişilerle ilgili sorunlara da değinerek, bu kişilerin haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.

"Canından vazgeçmeye hazır olanlara ne yapsak azdır," diyen Bahçeli, gazilik unvanlarının verilmesi ve şeref aylıklarının bağlanmasının TBMM'nin ilk gündem maddeleri arasında yer alması gerektiğini vurguladı.

Gaziliğin yüzdelik derecesinin olmayacağını belirten Bahçeli, "Kahramanların hak mahrumiyeti yaşaması kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında, Türkiye’nin tarihsel mücadelesine dikkat çeken Bahçeli, bugünkü sorunların geçmişin bir devamı olduğunu vurguladı.

"Malazgirt'ten bu yana kapanmamış hesaplar vardır. Bugün yaşanan ne varsa dünün sonucudur," sözleriyle tarihsel bağlamda bir değerlendirme yaptı.

Son olarak, toplumsal şiddet olaylarına da değinen Bahçeli, aile kurumuna yönelik endişelerini dile getirdi. "Narin'i hunharca katlettiler.

Sabilere kıyanlar en ağır bedelleri ödemeli. Değerler sistemimizi lekeleyenler art niyetlidir," diyerek, şiddet olaylarının artmasına karşı tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, şiddet ateşinin söndürülmesi gerektiğini ifade ederek, kamuoyunun zamanında bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarı Yeşilliler Bayburt Deplasmanı HazırlığındaÖnceki Haber

Sarı Yeşilliler Bayburt Deplasmanı Hazır...

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’nin ilçelerinde Gaziler Günü kutlandıSonraki Haber

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’nin ilç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar