DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Metin Tamer sitelerindeki depremzedeler tepki gösteriyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metin Tamer sitelerindeki depremzedeler tepki gösteriyor!
Abone ol
Osmaniye Merkez Adnan Menderes Mahallesi, Metin Tamer siteleri sakinleri, deprem nedeniyle konutlarındaki eşyaların alınmasına izin verilmemesine tepki gösterdi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Merkez Adnan Menderes Mahallesi, Metin Tamer siteleri sakinleri, deprem nedeniyle konutlarındaki eşyaların alınmasına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından bazı binaların yıkılması, bazılarının da hasar görmesi nedeniyle, Metin Tamer sitelerine yapılan inceleme sonunda “yıkım kararı” verildiği belirtildi.

Sitelerindeki konutlarda eşyalarının bulunduğunu ve alabilmek için izin verilmediğini belirten sakinler, binalarının önünde basın açıklaması yaptı.

Metin Tamer Siteleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarı, site yöneticisi olarak depremzedeler açına açıklama yaptı.

Aynı yerin yanında bulunan, “Yuvam, Mekan ve Yeşil Yuvam” sitelerinin de hasar görmesine rağmen, sadece Metin Tamer Sitelerine yıkım kararı verildiği belirtilerek tepki gösterildi.

Site Yöneticisi  Mustafa Sarı, “Metin tamer Sitelerinde 416 Daire ve 74 dükkan bulunuyor. 22 dönüm tapulu hak sahibinin bulunduğu sitelerde yaklaşık 4 bin 600 kişi yaşıyor.

Binalarımız için yıkılma kararı çıktı, eşyalarımızın alınmasına izin verilmiyor. Tapularımız başta olmak üzere değerli evrak ve ev eşyalarımız bulunuyor. Yıkım olması halinde eşyalarımızın  market değerleri karşılığında ödenmesini istiyoruz.

DASK için yaptığımız ödemeler eski bedelden ödenmek isteniyor. Konut sigortalarımız da ödenmedi. Deprem sigortası yaptırdık ama,  yıkım kararı çıktığı için sigorta yetkilileri binalara girip inceleme yapmıyor.

Bizim sitelere girip eşyalarımıza izin verilmezken, yanı başımızdaki  Yuvam, Mekan ve Yeşil Yuvam Siteleri sakinleri  konutlarına girerek eşyalarını çıkarıyorlar.

Buradaki çiftte standart uygulama mı yapılmak isteniyor? Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ile görüştük. Olayla ilgileneceğini ve Çarşamba günü bize döneceğini söyledi.

Yaşadığımız olayların çözümlenmesi için yetkililerden ilgi bekliyoruz ama muhatap bulamanın üzüntüsünü yaşıyoruz”dedi.

YIKILAN  YERDE  YENİ BİNALARIMIZI İSTİYORUZ

Metin tamer sitelerine yıkım kararı verilmesinin ardından, hak kaybının önlenmesi için aynı yere konutlarının yapılmasını istedi.

Site sakinleri, yıkılan binaların arsasının bir firmaya satılması yönünde duydukları iddialarla ilgili de tepkilerini dile getirdiler.

Osmaniye Belediyesi’nin Adnan Menderes Bulvarı ve caddeden dolayı istimlak ettiği yerlere bedel ödemediği dile getirildi.

Site Yöneticisi Mustafa Sarı;” Yaklaşık 3 yıldır Belediye ile  istimlak bedelinin ödenmemesi konusunda davamız vardı. Davayı kazandık ama Belediye temyize gönderdi.

Bu alanı 18. Maddeye dahil etmeye çalışıyorlar. Şimdi yıkılacak olan binaların da aynı şekilde olacağının endişesini taşıyoruz”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye sokakları böyle temizlik görmedi!Önceki Haber

Osmaniye sokakları böyle temizlik görmed...

Tren vagonları depremzedelerin barınağı olduSonraki Haber

Tren vagonları depremzedelerin barınağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar