DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6
BIST9058.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Meslek liseli öğrenciler 21 günlük staj için Polonya'ya gitti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meslek liseli öğrenciler 21 günlük staj için Polonya'ya gitti
Abone ol
Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus+ Programı kapsamında 21 günlük staj yapmak üzere Polonya’ya gittiler.  
Osmaniye haberleri

Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus+ Programı kapsamında 21 günlük staj yapmak üzere Polonya’ya gittiler.  

Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2020 yılı Erasmus+ Programı kapsamında hazırlanan Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlar Merkezi Başkanlığına sunulan, “Mesleğim Hayatım, Avrupa’da Stajım” adlı proje hibe desteği aldı.

Proje kapsamında, Makine Tasarımı ve Teknolojisi Alanından 9, Elektrik Elektronik Teknolojileri alanından 14, Metal Teknolojileri Alanından 7 ve Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanından 6 olmak üzere toplam 36 öğrenci Polonya’nın Wroclaw kentindeki işletmelerde 21 günlük staj yapacak.



Staj esnasında 8 öğretmenin refakat ettiği öğrenciler 21 günlük stajlarını proje ortağı SEMPER AVANTI vakfı işbirliğinde Polonya Wroclaw şehrindeki işletmelerde yapacak.

Proje kapsamında düzenlenecek olan staj ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Öğrenciler stajlarını iki gurup halinde gerçekleştirecek. Birinci grup 24 Temmuz – 13 Ağustos 2022, ikinci grup ise 10 Eylül -2 Ekim 2022 tarihleri arasında staj çalışmasını yapacaklardır.

Birinci grupta 4 öğretmenimiz refakatinde Makine Alanından 5, Elektrik Elektronik Alanından 7, Metal Alanından 3 ve Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanından 3 öğrenci olmak üzere toplamda 18 öğrencimiz projeye katılmış olup şuan stajlarına devam etmektedirler.

10 Eylül -2 Ekim 2022 tarihleri arasında ikinci grup olarak 4 öğretmen refakatinde yine 18 öğrencimiz Polonya’nın Wroclaw şehrinde stajlarını yapmaya gideceklerdir. Proje sayesinde öğrencilerimizin mesleki gelişimleri, bilgi, beceri, tutum, tecrübe ve meslek etiği gibi davranışları kazanmaları hedeflenmektedir.



Hareketlilik süresince uygulanacak programla katılımcıların AB üyesi ülke vatandaşları ile kurulan diyalog, yapacakları inceleme ve gözlemleme hem dil yeterliklerine olumlu katkı sağlayacak hem de farklı ülkelerin kültürlerini ve yaşam tarzını tanıma fırsatı sağlayacaktır.

Bu proje ile katılımcıların öz güveni gelişecek; risk halinde, tehlike anında, acil durumlarda nasıl önlem alınması gerektiğini kavrayacak, bununla birlikte ayrıca iş emirlerine uyulması gerektiğini ve bütün paydaşlarla işbirliği içerisinde olması gerektiğini kavramış olacaktır.

Proje ile birlikte öğrencilerimizin AB ülkesinde staj hareketliliği ile rekabetçi, güncel bir işgücü potansiyeli oluşturulacak ve öğrencilerimize yurt dışındaki işletme deneyimi kazandırılacaktır.”

Personel motivasyonunu artırmayı amaçlayan bu proje sayesinde; öğrencilerimizin stajlarının bir kısmını yurt dışında yapma şansını yakalayacakları, mesleki becerilerini farklı AB ülkesinin işletmelerinde geliştirme fırsatı tanınacağı, girişimciliklerine ve kişisel gelişime katkı sağlanacağı, kendinden daha emin, kendisiyle barışık farklı dil, din ve cinsiyetten olanlar ile sosyal aktif alabilecekleri, kendi mesleki alanlarında mesleki bilgi ve uluslararası deneyimleri arttıracakları, kendi mesleki alanlarda iş bulma becerileri artacakları, iş hayatlarında uyum becerileri artacakları ve mesleki bilgilerde kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesine katkı sağlanacağı vurgulandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye İl Jandarma Komutanı Albay Can Altundarak olduÖnceki Haber

Osmaniye İl Jandarma Komutanı Albay Can...

Doğa yürüyüşünde ayağı kırıldı, 1 kilometre sedyeyle taşındıSonraki Haber

Doğa yürüyüşünde ayağı kırıldı, 1 kilome...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar