DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
BIST10647.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Lezzet Festivali Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lezzet Festivali Sona Erdi
Abone ol
Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Lezzet Festivali", 11-12 Mayıs tarihleri arasında binlerce kişiyi bir araya getirdi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Lezzet Festivali", 11-12 Mayıs tarihleri arasında binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Türkiye'nin birçok kentinden 50'ye yakın şefin katıldığı festivalde, 80 stantta yüzlerce yöresel yemek ve ürün vatandaşlara sunuldu.

Festival, Devlet Bahçeli Meydanı'nda protokol üyeleri ve vatandaşların kortej yürüyüşüyle başladı.

Caddenin üzerine kurulan 80 stantta yöresel lezzetler sunulurken, sahne platformunda yarışmalar ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Festivalde, Annemin Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması, Gastroshowlar, müzik dinletileri, gençlik konserleri, türkü geceleri ve çocuk oyunları gibi birçok etkinlik yer aldı. Aile Danışmanı ve Yazar Dilek Cesur da "Anneler Günü"ne özel söyleşi gerçekleştirdi.

 "Osmaniye Yer Fıstığı" temalı Anne Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması da büyük ilgi gördü. Ahmet Hanifi Aksu, Mahmut Düzgün, Ali Küpeli gibi ünlü şeflerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada Fatma Altun birinci, Nil Koç ikinci, Rukiye Barutçu ise üçüncü oldu.

Anne Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması’nda şef önlüğünü giyen Belediye Başkanı İbrahim Çenet, vatandaşların heyecanlı izleyişleri arasından kurulan seyyar mutfak platformunda et sote yemeği yaptı.

Yemeğin yapıldığı sırada gastroshowlarada imza atan Başkan Çenet, sergilediği performansla şeflerin takdirini alırken vatandaşlardan da alkış topladı.

Hazırlanan yemeği sunum tabağına alan Başkan Çenet, şeflerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl ulusal düzeyde düzenlenen “Lezzet Festivali” binlerce kişinin katılımıyla sona erdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde çocuklarda unutulmadı. Bu kapsamda çocuklara özel olarak sahnelenen “Pamuk Prenses ile Kırmızı Başlıklı Kız” oyunlarıyla çocuklar doyasıya eğlendi.

Yüzlerce çocuğun alanı dolduğu etkinlikte renkli görüntüler oluşurken çocuklar da zaman zaman oyunlara katılım sağladı.

Festivale katılan herkese teşekkür eden Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “11-12 Mayıs tarihleri arasından gerçekleştirdiğimiz Lezzet Festivali vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılandı.

50’ye yakın şefin katıldığı festivalimizde 80 stant vatandaşlarımıza hizmet verdi. Çeşitli yarışmalarında yapıldığı festivalimizin Anneler Günü’ne denk gelmesinden dolayı da Anneler Günü etkinliği düzenledik.

Yazar Dilek Cesur hanımefendi festival alanımızda söyleşi gerçekleştirdi. Biz istedik ki festivalimizde her kesime hitap edelim. Çocuklarımız da unutmadık.

Çocuklarımız için çeşitli müzik etkinlikleri ile çeşitli oyunlar sahneledik. Katılımların yoğun geçtiği etkinliklerde vatandaşlarımıza ve geleceğimiz olan çocuklarımıza teşekkür ederim.

2 gün süren festivalimizde Osmaniye’mizin yüzlerce yöresel yemeğini ve ürünlerini kurmuş olduğumuz stantlarda vatandaşlarımızın beğenisine sunduk

Bu festivaller büyük bir kültür etkileşimi de berberinde getiriyor. Biz farklı yöreleri farklı yemek kültürlerini de bu vesileyle birbirimize tanıtıyoruz.

Bizim için kazanan her daim Osmaniye olmasıdır. Eğer Osmaniye kazanıyorsa biz kazanıyoruz demektir. Festivalimize katılım gösteren ve emeği herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de Badminton Turnuvası DüzenlendiÖnceki Haber

Osmaniye’de Badminton Turnuvası Düzenlen...

Emniyetten Nisan Bilançosu: Asayiş Olaylarında 883 Kişi YakalandıSonraki Haber

Emniyetten Nisan Bilançosu: Asayiş Olayl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar