DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kur’an Kursu öğrencilerine Polis’ten güvenlik uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kur’an Kursu öğrencilerine Polis’ten güvenlik uyarısı
Abone ol
Osmaniye’de Kur’an kursuna giden öğrencilere Toplum Destekli Polisler tarafından  genel güvenlik konularında bilgilendirme yapıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de Kur’an kursuna giden öğrencilere Toplum Destekli Polisler tarafından  genel güvenlik konularında bilgilendirme yapıldı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’ un talimatları doğrultusunda Osmaniye İl Müftülüğü ile işbirliği ile Yaz Kuran kurslarına giden öğrencilere yönelik çalışma yapıldı.

Kur’an kursu öğrencilerine, güvenlik konularında nelere dikkat etmeleri gerektiği, yabancı şahıslara karşı tutumları, kendilerine yaklaşan tanımadıkları kişilere karşı takınmaları gereken davranışlar vb. genel güvenlik konularında bilgilendirme çalışması başlattı.

Osmaniye kent merkezindeki  Yaz Kuran Kurslarına giden öğrencilere yönelik yapılan bilgilendirme sunumlarında; çocukların dikkat etmesi gereken genel güvenlik konuları ile bir yere giderlerken mutlaka ailelerine haber vermelerini, evde yalnız kaldıklarında kim olduğunu öğrenmeden evin kapısını kimseye açmamaları, kimsenin olmadığı terk edilmiş metruk evler, inşaat alanı, bodrum katlara girmemeleri gerektiği, buralarının kendileri için tehlikeli olabileceği, ailelerinden izin almadan kimseden bir şey almamaları, tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri ve bu kişilerle herhangi bir yere gitmemeleri, tanımadıkları yabancı kişilerin kendilerine ilgi göstermelerine fırsat vermemeleri, bunların verdikleri yiyecekleri almamaları, anne babalarının izni olmadan kişisel bilgilerini başkalarıyla paylaşmamaları, kötü alışkanlıkları olan arkadaşlıklardan uzak durmaları gerektiği, bir yere gelip giderken kendilerini sıkıştıran, tehdit ve hakaret ederek para ve eşya talep edenleri vakit geçirmeden 112 hattına bildirmek üzere büyüklerine anlatmaları, karşıdan karşıya geçişlerde asla koşarak geçmemeleri, yaya geçidinin olduğu yerlerde yaya geçidini kullanmaları, eğer karşıdan karşıya geçeceğimiz kavşakta Polis varsa Polis abileriniz/ablalarınızdan yardım alabilecekleri, yaya ise can güvenliği için kaldırımları kullanmaları, trafik yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda bisiklet kullanmamaları, araçla yolculuk yaptıklarında araçların arka koltuklarına oturmaları ve mutlaka emniyet kemeri takmaları, büyüklerini de emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmaları, karşılaşılan şüpheli durumları 112 acil çağrı merkezine bildirilmeleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden polisler, öğrencilerin meslekle ilgili sordukları sorulara da cevap verdiler. Ayrıca toplantı sonunda polis abi ve ablaları tarafından öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ’den Cumhurbaşkanı Tatar’a ‘Fahri doktora’ ünvanıÖnceki Haber

OKÜ’den Cumhurbaşkanı Tatar’a ‘Fahri dok...

Bahçe’de, Tespihbahcesi.com satış mağazası açıldıSonraki Haber

Bahçe’de, Tespihbahcesi.com satış mağaza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar