DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kitap Fuarı’nın “Onur konuğu” Ortaylı söyleşiye katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kitap Fuarı’nın “Onur konuğu” Ortaylı söyleşiye katıldı
Abone ol
Osmaniye Belediyesi 6. Kitap fuarı’nın onur konuğu tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, fuar çadırında söyleşi salonunda okurları ile buluştu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediyesi 6. Kitap fuarı’nın onur konuğu tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, fuar çadırında söyleşi salonunda okurları ile buluştu.

Kitap fuarının kapsamında Osmaniye’de okurları ile buluşan Ortaylı, okurları ve sevenleriyle kentte bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Osmaniye Belediyesi’nin 2. Kitap fuarından sonra, bugün de 6. Kitap fuarının “Onur konuğu” olan Tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, önce Osmaniye belediyesi, ardından da Osmaniye Valiliğini ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Kitap Fuarı söyleşi salonuna gelen Ortaylı okurları ve sevenleri ile buluştu.

Ortaylı’nın söyleşi programına, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, Osmaniye Baro Başkanı Av. Mehmet Karakoç, Kurum müdürleri, siyasi parti ve stk temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Tarihçi, akademisyen ve tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmasında; Türkiye Cumhuriyeti’nin başarılarından sözederek, vatandaşların da buna inanmasının gerektiğini vurguladı.

Türk ordusunun dünya üzerindeki önemine değinin Ortaylı; “Türk ordusu dünyada talim vermeyi bilen nadir ordulardan biridir. Bunun bir örneği Azerbaycan'da görüldü. Eski Rusya çarlığı ve Sovyetler Birliği Azerbaycanlardan iyi asker yetiştirmemek için her şeyi yapmıştır. Ama onların tabi kanında olduğu için bu iş ananesinde olduğu için çok iyi yetiştiler, bizde de talim gördüler, yardım ettik, moral verdik, bu başarıyı kazandılar ve bütün siyaset değişti, gördünüz. Bu çok önemli, bu gibi kurumlara dikkat edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin bu yüz sene içerisinde büyük atılımları olmuştur. Bunların hepsi 15-20 senenin işi değildir, bunlar çok eskidir. Ben 75 yaşındaysam en azından o kadar eskidir.

Her şeyden evvel bir şeye dikkat edeceğiz. Böyle, buradan kaçarım giderim, orada yaşarım. Yaşayamazsın, kimse seni beklemiyor. Beklenen mülteci guruplarından değilsiniz dünyada. Es kaza gittin, neresinde oturursun o cemiyetin belli olmaz. İşte gördünüz adamın halini Dr. Öz, bir numaralı cerrah. Pennsylvania'dan aday oldu, karşısına sarsağın birini koydular ona rey verdiler. Yani bu çok açık, onun için böyle her şeyinizi doğru dürüst, hesaba kitabını yapın. Biz size dışarıya çıkmayın demiyoruz. Estağfurullah çıkın, oturun, okuyun, öğrenin gelin. Ama belli ki yer küreye fazla gelirsiniz. Onun için burada kalmaya ve burası ayrıca babanızın memleketi bunu da unutmayın. Adam olan babasının evini terk edip, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz."dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OŞYAD Kitap Fuarında 16 yazar ile kitaplarını imzalıyorÖnceki Haber

OŞYAD Kitap Fuarında 16 yazar ile kitapl...

OKÜ Senatosu Düziçi MYO’da toplandıSonraki Haber

OKÜ Senatosu Düziçi MYO’da toplandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar