DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kırmıtlı Köyü’nde Cami cemaati İmam bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırmıtlı Köyü’nde Cami cemaati İmam bekliyor
Abone ol
Osmaniye’nin Merkeze bağlı (Daha önce Belde olan)  Kırmıtlı Köyünde Cami’ye ataması yapılan İmam görevine başlamayınca, cami cemaati namazını kılamamaktan dert yanıyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Merkeze bağlı (Daha önce Belde olan)  Kırmıtlı Köyünde Cami’ye ataması yapılan İmam görevine başlamayınca, cami cemaati namazını kılamamaktan dert yanıyor.

Günlük 5 Vakit namaz kılınamayan Kırmıtlı Köyündeki cami’de sadece  Cuma namazı kıldırmak üzere 10 km. uzaklıktaki  Cevdetiye beldesinden imam getirildiği belirtiliyor.

Geçmiş yıllarda Belde olan, daha sonraları nüfus yoğunluğu nedeniyle (Beldelerin Köye dönüştürmesi) uygulaması sonucu Köy statüsüne getirilen Kırmıtlı sakinleri Köylerinde  yaklaşık 5 aydır İmam bulunmadığını, ayrıca lojmanının da boş kaldığını dile getirerek, Osmaniye İl Müftülüğü’nün Ramazan ayında soruna çözüm bulmasını istediler.

Kırmıtlı Köyü, 2021 yılı sonu ADNKS verilerine göre TÜİK tarafından açıklanan  toplam nüfusun; 361’i erkek, 353’ü de Kadın olmak üzere toplam nüfusunun 714 kişiden oluştuğu kaydedildi.

Kırmıtlı Köyü sakinleri Camilerinde yaklaşık 5 aydır İmam bulunmadığını belirterek; “İmam ataması yapıldığı öğrendik, ama Ramazan ayı gelmesine rağmen henüz bir din görevlisi Köyümüze gelerek görevine başlamadı.

Köyümüzde imam olmadığı için kimse camiye namaz kılmaya gitmiyor. Sadece Cuma günleri Cevdetiye Beldesinden bir din görevlisini Köy Muhtarımız getirip, Cuma namazını kıldırmasının ardından geri götürüyor.

Ramazan ayı geldi, teravih namazlarını kıldırmak üzere Köy Muhtarı yine 10 km’lik uzaklıktaki Cevdetiye Beldesinde gidip Din görevlisi getirecek, namaz sonrasında da geri evine götürecek.

Ramazan ayı boyunca Kırmıtlı Köyü Muhtarımızın günlük bu hizmetleri yerine, ataması yapılan Cami imamının bir an önce gelerek boş olan lojmana yerleşmesi ve görevine başlamasını beklemekteyiz.

Osmaniye Müftülüğü Merkezinde kadrolu İmam sayısında sıkıntı olup olmadığını merak ediyoruz? Ramazan ayı boyunca Kırmıtlı Köyü ile Cevdetiye Beldesi arasında günlük her akşam teravih namazı kıldırmak için din görevlisi getirilip, akşam da geri götürülmesi olayına İl Müftülüğünün bir çözüm bulmasını veya ataması yapılan İmam’ın bir an önce Köyümüzde göreve başlamasını bekliyoruz”diye konuştular.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit ailesinin evini soyanlar yakalandıÖnceki Haber

Şehit ailesinin evini soyanlar yakalandı

OKÜSEM kursiyerlerine belgeleri dağıtıldıSonraki Haber

OKÜSEM kursiyerlerine belgeleri dağıtıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar