DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

“Kira Artışları Aile Sağlığı Merkezlerini Tehdit Ediyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kira Artışları Aile Sağlığı Merkezlerini Tehdit Ediyor”
Abone ol
CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Türkiye'de yaşanan kira artışlarının Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) kapanma noktasına getirdiğini söyledi.
Osmaniye haberleri

CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Türkiye'de yaşanan kira artışlarının Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) kapanma noktasına getirdiğini söyledi.

Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek, "Aile sağlığı merkezlerinin cari gider ödenekleri yıllar içinde enflasyon karşısında değer kaybetti.

Zaten giderlerini karşılama noktasında ciddi sıkıntı yaşayan ASM'ler, bir de kira artışlarını karşılayamadıkları için kapanma noktasına gelmiştir" dedi.

Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın aile sağlığı merkezlerinin sorunlarını çözemediğini hatırlatarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi.

Kaya, "Senelerdir kamu binası tahsis edemediğiniz için apartman girişlerinde, bodrum katlarında hizmet vermek zorunda kalan aile sağlığı merkezleri hekimleri, önü alınamayan kira artışları sonucu büyük bir çıkmaza girdi. Aile sağlığı merkezlerinin kiracı olduğu mülklerin sahipleri astronomik kira talep ediyorlar, doktorları kapı önüne koymakla tehdit ediyorlar.

İktidarın yüzde 25 dediği oranda zamlar değil yüzde 300'ler, yüzde 500'ler isteniyor. Osmaniye'de bir aile sağlığı merkezinin mülk sahibi yıllık 54 bin olan kira bedelini 300 bin TL'ye çıkarmak istiyor ve doktorlarla davalık oldular" dedi.

Kaya, aile sağlığı merkezlerinin cari gider ödeneklerinin yıllar içinde enflasyon karşısında değer kaybettiğini belirterek, "Ülkemizde enflasyonun geldiği durum ortadadır.

Zaten giderlerini karşılama noktasında ciddi sıkıntı yaşayan ASM'ler, bir de kira artışlarını karşılayamadıkları için kapanma noktasına gelmiştir" diye konuştu.

Kaya, Sağlık Bakanlığı'nın aile sağlığı merkezlerinin sorunlarını çözmek için somut adım atmadığını belirterek,

"Bugün gelinen noktada, birinci basamak sağlık hizmetlerinde vatandaş ile doktor karşı karşıya bırakılmıştır.

Aile sağlığı hekimleri ise 'Bakanlık bize kamu binalarında hizmet verdiremezse bizi bu eziyete, belirsizliğe mahkûm bırakmaya devam ederse bu işi bırakacağız' diyorlar" dedi.

Kaya, Sağlık Bakanı Koca'dan aile sağlığı merkezleri için somut adımlar atılmasını talep ederek, "Türkiye'de her 3 ASM binasından birinin kiralık olduğu TTB Aile Hekimliği Kolu tarafından da kamuoyu ile paylaşılan bilgidir.

Ayrıca Bakanlığın, bağış olan ASM binalarından bile kira aldığı acı gerçeği de bilinmektedir.

Bu tablonun aciliyetle değişmesi gerekmektedir. Özellikle büyük yıkım yaşayan deprem bölgesindeki ASM'ler için ya kamu binaları bulunmalı, ya kamuya bina satın alınmalı ve ASM'lere verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da günübirlik kiralanan evler denetlendiÖnceki Haber

Antalya’da günübirlik kiralanan evler de...

MHP, Osmaniye İlçe Adaylarını BelirlediSonraki Haber

MHP, Osmaniye İlçe Adaylarını Belirledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar