DOLAR32.4298
EURO34.8458
ALTIN2401.1
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kediye sezaryenle doğum gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kediye sezaryenle doğum gerçekleştirildi
Abone ol
Alınan bilgiye göre, Kadirli İlçesine bağlı Mehedinli Köyündeki cami avlusunda İmam Hatip Mehmet Nuri Taşkan tarafından bakılan kedilerden hamile olanın sağlık sorunlarının  olduğu fark edildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir kedinin doğum sırasında, sıkıntı yaşadığının bildirilmesi üzerine, sezaryenle doğum olayı gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre, Kadirli İlçesine bağlı Mehedinli Köyündeki cami avlusunda İmam Hatip Mehmet Nuri Taşkan tarafından bakılan kedilerden hamile olanın sağlık sorunlarının  olduğu fark edildi.

Önce ilçedeki bir veteriner kliniğine götürülen ancak sonuç alınamayan anne adayı kedi, daha sonra Osmaniye’deki Haytap Tedavi merkezine getirildi.

Burada Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından yapılan ultrason muayenesinde, kedinin bir yavrunun ters şekilde gelerek doğum kanalını tıkadığını ve yavruların yaşadığını tespit edildi.

Sezaryen operasyonuna alınan kedinin 3 yavrusu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirildi.

Operasyondan sonraki ilk 48 saati yoğun bakım ünitesinde geçiren anne ve yavrularının sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

CAMİ İMAMI KEDİYE GÖNÜLLÜ OLARAK BAKIYORDU

Mehedinli Köyü Camii İmamı Mehmet Nuri Taşkan, kediye camide gönüllü olarak baktıklarını belirterek, “Hamile kedimiz gece saat 11 gibi doğum sancıları başladı ancak sabah kadar doğum yapamadığını fark ettik.

Kadirli de Veteriner Kliniğine götürdük, iğne yaptılar ama bir sonuç alamadık. Bizde Osmaniye'deki HAYTAP Tedavi Merkezini aradık.  

Onlarda Allah razı olsun ilgilendiler, ücretsiz şekilde ameliyat edildi. Kendilerine teşekkür ediyorum”. Dedi.

ANNE KEDİ VE YAVRULARININ  SAĞLIĞI İYİ

 Sezaryen doğum operasyonunu gerçekleştiren Veteriner hekim Ali Laçinbala ise anne ve 3 yavrusunun çok sağlıklı olduğunu belirtti.

Laçinbala, “Kedi bize geldiğinde yavrulardan bir tanesi doğum kanalına ters bir şekilde gelmiş ve bundan dolayı da doğum kanalı tıkanmıştı.

Canımız ızdırap içerisindeydi. Haytap tedavi merkezinde onlara ikinci bir yaşam hakkı tanıdık. Dört güzelimizin de sağlık durumu yerinde.

Operasyonun üzerinden 12 saat geçti. Annenin sütü var ve yoğun bakım ünitemizde takibini sürdürüyoruz. Bir hafta kadar bizlerle kalacaklar.” Dedi.

Anne kedi ve 3 yavrusunun, yoğun bakım tedavilerinin ardından taburcu edilerek Mehedinli köyüne gönderileceği belirtildi.   


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Wushu turnuvasına 4 ilden 100 sporcu katıldıÖnceki Haber

Wushu turnuvasına 4 ilden 100 sporcu kat...

Osmaniyeli Çocuklar Marmelat’a Yoğun İlgi GösterdiSonraki Haber

Osmaniyeli Çocuklar Marmelat’a Yoğun İlg...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar