DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kebapçı Ustası, Çocuklarına Örnek Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kebapçı Ustası, Çocuklarına Örnek Oldu
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde kebapçılık yapan evli 3 çocuk babası bir adam İstanbul Üniversitesi Coğrafya öğretmenliğini kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde kebapçılık yapan evli 3 çocuk babası bir adam İstanbul Üniversitesi Coğrafya öğretmenliğini kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Günde 12 saat iş yerinde mesai yapan adam, mesai dışında da üniversiteye hazırlanarak Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisini kazanmayı başardı.

Ancak O kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmayacak. Toprakkale ’de Dostlar Lokantası’nda kebapçı ve lahmacun ustası olarak çalışan evli 3 çocuk babası Ahmet Emirhan Uçan (38) Üniversite sınavında büyük başarı gösterdi.

Liseyi de dışarıdan bitiren Uçan hem çalıştı hem de üniversite sınavlarına hazırlandı. “Amacım çocuğuma örnek olmaktı” Sınavlarda başarı gösteren ve İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünü kazanan Ahmet Uçan amacının çocuklarının ders çalışmasına destek olduğunu kaydetti.

Üniversiteye bu şartlarda gitme imkânının olmadığını belirten Uçan “ Amacım Fen Lisesi sınavlarına hazırlanan çocuğuma örnek olmak, onu teşvik etmekti.

Ben bu şartlarda hem mesai yapıp hem de sınavlara hazırlandım, başardım. Ben İstanbul Üniversitesini kazandım. Çocuğum da beni gördü etkilendi o da azmetti Devlet Bahçeli Fen Lisesi’ni kazandı” dedi.

“Duyanlar şaşırıyor, kimse inanamıyor” Zor şartlarda çalışarak üniversite sınavını kazanma başarısı gösterdiğini aktaran Ahmet Uçan “Kimse benim İstanbul Üniversitesi coğrafya bölümünü kazandığıma inanamıyor.

Duyanlarda Ahmet abi sen neymişsin. Diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. Ancak ben azmedip liseyi de dışarıdan bitirdim. Ben okuyamadım ama çocuklarım okusun istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Ben kazandığım üniversiteye gidemiyorum çocuklarım okusun yeter” Kazandığı bölüme gitmeyeceğini aktaran Kebapçı Ahmet Emirhan Uçan “Okumak elbette isterim. Ama bu şartlarda üniversiteye gidip okumam çok zor.

Belki ilerleyen zamanda dışarıdan uzaktan bir eğitimle üniversite bitiririm. Ç:ocuklarım okusun bana yeter” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrencilerden Mevlid Kandili EtkinliğiÖnceki Haber

Öğrencilerden Mevlid Kandili Etkinliği

Zeytinyağı Sezonu DeğerlendirildiSonraki Haber

Zeytinyağı Sezonu Değerlendirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar