DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BIST10891.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kaya’dan Mevsimlik İşçilere Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya’dan Mevsimlik İşçilere Ziyaret
Abone ol
CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Dr. Asu Kaya, Osmaniye'deki soğan tarlasında mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek, onların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
Osmaniye haberleri

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Dr. Asu Kaya, Osmaniye'deki soğan tarlasında mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek, onların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Kaya, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun mevsimlik tarım işçileri için "tatil amaçlı başka şehirlere gidiyorlar, tatil amaçlı yer değiştiriyorlar" söylemini eleştirerek, bu söylemi Osmaniye'deki tarlalarda işçilerin yaşadığı zorlukları görmeye davet etti.

Tarım işçilerinin ekmek parası için zor şartlarda çalıştığını vurgulayan Kaya, ailelerin maddi sıkıntılar içinde olduğunu ve çocukların düzenli sağlık hizmeti alamadığını belirtti.

Ayrıca, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim haklarına dikkat çekti ve devletin bu konuda etkin tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

Kaya, 27 Nisan 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Mevsimlik Tarım İşçileri Genelgesi'ne atıfta bulunarak, bu genelgenin vaat edilenlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti.

Ayrıca, iktidarın kamuda tasarruf ve verimlilik paketi açıklamasına rağmen mevsimlik tarım işçilerini görmezden geldiğini ve 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın bu konuda ciddiyetsiz davrandığını belirtti.

Devlet kaynaklarının doğru istihdam stratejileriyle kullanılması gerektiğini vurgulayan Kaya, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimi ve ailelerinin sağlığı için acil adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Kaya, açıklamasında, Mevsimlik tarım işçilerinin çetin doğa şartlarında, yağmur altında çalışmak zorunda kaldıklarını da belirterek: “Zorlu şartlarda çalışmak zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin, çıplak, yalın ayak, tarlada soğan toplayan kız çocuklarının okula gidememelerine, akranlarına göre geriden gelmelerine yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için devletin etkin tedbirlerinin bir an evvel hayata geçirilmesi çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar neden mevsimlik tarım işçilerini görmezden geldiniz?” diye soran Asu Kaya, Kağıt üzerinde yazılanların, mevsimlik işçilerine vaat edilenlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz ”dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Asu Kaya, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının yaşadığı eşitsiz koşullara dikkat çekerek, "Okul yerine tarlalarda çalışan çocuklarımızın çalınan zamanları nasıl telafi edilecek?" sorusunu sordu.

Kaya, iktidarın kamuda tasarruf ve verimlilik paketi açıklamasına rağmen, mevsimlik tarım işçilerini görmezden geldiğini belirterek, "Devlet kaynakları hesapsızca savruldu, milyar dolarlar ortadan kayboldu.

Esas ihtiyaç sahibi olan mevsimlik tarım işçileri ise hala görmezden geliniyor." dedi.

Kaya, "İsraf edilen kaynaklar doğru istihdam stratejileriyle yönlendirilseydi, bugün bu insanlar kötü koşullarda çalışmak zorunda kalmazdı. İktidarın mevsimlik tarım işçilerine ödenecek çok borcu var.

Nesiller arası adalet sağlanmalı, sürdürülebilir borç yönetimi hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimi, sağlığı ve sosyal hizmetler konusunda devlet kurumlarının koordinasyonuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu işçilerimiz için, özellikle tarlalardaki çocukların kayıplarının telafisi için acil adımlar atılmalıdır." dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’da sahte evrakla devre mülk satışı yapan 4 şüpheli tutuklandıÖnceki Haber

Hatay’da sahte evrakla devre mülk satışı...

Aile Destek Merkezinde Yıl Sonu Sergisi AçıldıSonraki Haber

Aile Destek Merkezinde Yıl Sonu Sergisi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar