DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kaya, “Kadına Şiddet Endişe Verici Boyutlarda”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya, “Kadına Şiddet Endişe Verici Boyutlarda”
Abone ol
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin Türkiye'de endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı.
Osmaniye haberleri

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin Türkiye'de endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

Kaya, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasının önemine dikkat çekerek, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin olumsuz etkilerini dile getirdi.

Kaya, CHP'li belediyelerin düzenlediği bu tür çalıştayların kadına yönelik şiddetle mücadelede kritik bir rol oynadığını belirtti.

"Hükümet yetkililerinin bu konudaki çağrılara yanıt vermediği bir ortamda, CHP'li belediyelerimizin bu adımları atması oldukça değerlidir," dedi.

Kadınların karar alma süreçlerine katılımının ve ekonomik hayattaki varlıklarının, hem özgüvenlerini artıracağını hem de toplumsal hayatta daha etkili olmalarını sağlayacağını ifade eden Kaya, CHP'nin yönettiği kentlerde kadınların huzur ve güven içinde yaşayacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in kadın istihdamını artırmaya yönelik çabalarına da övgülerde bulunan Kaya, Seçer'in liyakat esasına dayalı olarak kadın çalışan sayısını artırma iradesini ve kadınların karar mekanizmalarındaki yerini teşvik eden politikalarını örnek gösterdi.

Kaya, kadınların iş gücüne katılımının sadece bireysel bir başarı olmadığını, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başlattığı uygulamalardan da bahseden Kaya, Aras’ın kadına şiddet uygulayan erkeklerin iş sözleşmelerinin feshedilmesine yönelik düzenlemesini önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Kaya, bu tür uygulamaların, kadına yönelik şiddetin önlenmesi açısından caydırıcı olacağını vurguladı.

Kaya ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin benzer politikalarla bu mücadeleyi desteklediğini belirtti ve bu tür örneklerin diğer belediyelere de ilham kaynağı olması gerektiğini söyledi.

Kadınların toplumsal ve ekonomik hayata daha fazla katılmasının, Türkiye'nin daha adil ve eşitlikçi bir toplum haline gelmesine katkıda bulunacağını ifade eden Kaya, CHP'nin kadına yönelik şiddetle mücadelesinin her düzeyde kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kozan, Saimbeyli ve Feke’de Muhtarlar Günü KutlandıÖnceki Haber

Kozan, Saimbeyli ve Feke’de Muhtarlar Gü...

Osmaniye’de 5 Günlük Hava TahminiSonraki Haber

Osmaniye’de 5 Günlük Hava Tahmini

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar