DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kaya, Kadın Kolları Genel Başkan Adaylığını Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya, Kadın Kolları Genel Başkan Adaylığını Açıkladı
Abone ol
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, partisinin 4 Ağustos'ta düzenlenecek olan 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu.
Osmaniye haberleri

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, partisinin 4 Ağustos'ta düzenlenecek olan 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Kaya, "Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi" sloganıyla yola çıkarak, CHP'yi kadın kollarının emeği ve gücüyle iktidara taşımayı hedeflediğini belirtti.

Kaya’nın yaptığı basın açıklamasında İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Hatice Selli Dursun, Ankara İl Kadın Kolları Başkanımız Ayça Çağlar, İzmir İl Kadın Kolları Başkanımız Zahide Kurun ve Osmaniye İl Kadın Kolları Başkanımız Deniz Özener’de yer aldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anarak, kadın haklarını savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kadın yol arkadaşlarının kendisine cesaret verdiğini söyleyen Kaya, "Partimizi kadın kollarımızın emeğiyle, gücüyle iktidar yapmak için adayım" dedi.

Adaylık sürecinde Kaya'ya ek olarak mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir ve eğitimci Birsen Bayar da yarışacak.

Kaya, açıklamasında hekimlik geçmişine ve Anadolu'daki kadınların güçlü mücadelelerine değindi. Deprem bölgesinde yaşanan zorlukları ve kadınların yaşadığı mağduriyetleri anlatan Kaya, "Kadınların, özellikle burada yaşadıkları mağduriyetler gözümün önünden, hafızamdan hiçbir zaman gitmeyecek" dedi.

Kaya, kadınların hak temelli mücadelelerinde yanlarında olacağını ve kadın cinayetleri, şiddet ve yoksulluk gibi sorunlara dikkat çekeceğini vurguladı.

Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sözlerime, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, kız çocuklarına eğitim hakkı tanıyan ve hekim olmamı sağlayan, kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek bana da memleketim Osmaniye'yi TBMM'de temsil etme olanağı veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anarak başlamak istiyorum.

Bugün CHP'nin 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda, Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday olduğumu açıklamak için buradayım. Bu ülkede hak temelli her alanda mücadele eden binlerce kadının hikayelerinin ve birikimlerinin farkında olan bir kadın olarak kısaca kendi yolculuğumu anlatmak istiyorum." Osmaniye'nin ilk kadın milletvekili olarak köy köy gezerek hekimlik yapan Kaya, kadınların sağlık ve sosyal haklarına erişimi için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

"Yaşamım boyunca, 'yapabilirim, başarabilirim' demeyi hep sevdim, dolayısıyla mücadeleden hiç vazgeçmedim. Anadolu'daki kadınların güçlü mücadelelerine ortak oldum.

Yaptıklarımızı paylaşarak çoğaldığımızı, çoğalarak da güçlendiğimizi gördüm. Bu da çalışma motivasyonumu her daim artırdı" dedi. Kaya, aynı zamanda depremzede olmanın kendisine yaşam karşısında daha fazla inanç ve mücadele gücü verdiğini ifade etti. "Deprem bölgesinde benim de dahil olduğum milyonlarca kadın, yıkılmış o karanlık sokaklarda hayata tutunmak adına birbirimizden yardım istedik.

Biz kadınlar orada ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Ben bu karanlık tablonun içinde, ülkemin geleceği daha aydınlık olsun diye köy köy gezerken, dönebileceğim bir evim yokken her gördüğüm ölümde, yıkılmış, yürünecek sokakları kalmamış şehirlerde, çaresizlik içindeki o günlerde şunu çok daha net gördüm: Yaşadığımız büyük bir afetti fakat en büyük yıkımı kadınlar ve çocuklar yaşadı" dedi.

Kadınların siyasetteki engellerini aşmak için mücadele edeceğini söyleyen Kaya, enflasyon ve işsizlik gibi sorunların kadınlar üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

"Kadınların, özellikle burada yaşadıkları mağduriyetler gözümün önünden, hafızamdan hiçbir zaman gitmeyecek.

Meclis'te onlarca kez yaptığım konuşmalarda, bu konulara en ayrıntılı şekilde girdim. Şu anda da bunları detaylı anlatmamak için kendimi zor tutuyorum.

Bizzat depremin yıkıntıları arasından gelmiş bir insanım, bunu bilmenizi istiyorum.

Biz kadınlar, güçsüz olana kimsesiz gözüyle bakan, onu ilk fırsatta yok etmeyi isteyen bu zihniyeti en iyi bilenleriz, yaşayanlarız.

Kadınların bu ülkede yaşadığı sorunların diğer meselelerden, politikadan uzakmış gibi görülmemesi gerektiğini en iyi bilenleriz.

Ülkemizde yaşanan tüm sorunlardan ilk ve en çok etkilenenlerin kadınlar, gençler ve çocuklar olduğu gerçeğini de vurgulamak istiyorum."

Kaya, açıklamasını "Yaşasın kadın mücadelesi. Yaşasın CHP" sözleriyle bitirdi.

Diğer adaylara da başarılar dileyen Kaya, CHP'yi iktidara taşımak için kadınlarla birlikte çalışacaklarını belirtti.

Kaya ve beraberindekiler daha sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serik’teki orman yangınında zarar gören tarım arazilerinde hasar tespiti yapıldıÖnceki Haber

Serik’teki orman yangınında zarar gören...

Adana’da çocuklar, Gazze’deki yaşıtlarına destek için bayraklarla yürüdüSonraki Haber

Adana’da çocuklar, Gazze’deki yaşıtların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar