DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kaya, AK Parti’nin 23. Yılını Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya, AK Parti’nin 23. Yılını Kutladı
Abone ol
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 23. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Osmaniye haberleri

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 23. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaya, mesajında AK Parti'nin 23 yıllık kesintisiz hizmet yolculuğunun bir parçası olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederken, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen önemli reform ve projelere dikkat çekti.

Kaya, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Adalet ve Kalkınma Partimizin 23. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

23 yıllık kesintisiz hizmet yolculuğunun bir parçası olmanın gururunu yaşadığımız bugünlerde, Rabbimden daha nice hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturmayı bizlere nasip etmesini niyaz ediyorum.

Hem Genel Merkezimizde hem de tüm Türkiye’de çeşitli programlarla 23. kuruluş yıldönümünü kutlarken, geride bıraktığımız yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sayısız hizmet ve reformları ülkemize kazandırdık."

14 Ağustos 2001 tarihinde "Halka hizmet, Hakk'a hizmettir" şiarıyla yola çıkan AK Parti'nin, Türkiye’nin dört bir yanında kalkınma, adalet, eğitim, sağlık, savunma, ekonomi ve ulaşım gibi birçok alanda önemli adımlar attığını belirten Kaya, AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğinden bu yana ekonomide büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini vurguladı.

Kaya, "Enflasyonun kontrol altına alınması, döviz rezervlerinin artırılması, IMF borçlarının kapatılması gibi adımlarla ekonomik istikrarı sağladık. Türkiye, bu dönemde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri haline geldi ve kişi başına düşen milli gelirde önemli artışlar sağlandı. Ancak, bu süreçte ülkemiz, hem iç hem de dış kaynaklı ekonomik saldırılara ve spekülatif döviz hareketlerine maruz kaldı.

Buna rağmen, kararlı politikalarla bu ekonomik darbe girişimlerinin üstesinden geldik ve büyüme yolculuğunu sürdürmeyi başardık," dedi. Ulaşım alanında AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirilen büyük projelere de değinen Kaya, "Türkiye’nin dört bir yanında inşa ettiğimiz bölünmüş yollar, otoyollar, köprüler ve tüneller, ülkemizin her köşesini birbirine bağladı. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı gibi dev projeler, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da dikkatini çeken yatırımlar arasında yer aldı.

Ulaşım alanındaki bu atılımlar, sadece iç turizmi canlandırmakla kalmadı, aynı zamanda uluslararası ticaretin de önünü açtı," ifadelerini kullandı. Sağlık alanında atılan adımlara da vurgu yapan Kaya, AK Parti hükümetlerinin sağlık alanında devrim niteliğinde adımlar attığını belirterek, "Şehir hastaneleri projesi ile Türkiye genelinde modern hastaneler inşa ettik, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırdık ve vatandaşlarımıza sağlık alanında dünya standartlarının üzerinde hizmet sunmaya başladık. Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması sağladık," dedi.

Ayrıca, eğitim alanında gerçekleştirilen reformlara da değinen Kaya, "Modern okullar inşa ederek, okullaşma oranlarını artırdık ve genç nesillerin daha iyi eğitim almasının önünü açtık. Yeni üniversitelerin kurulması, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, öğretmen sayısının artırılması, eğitim kalitesini yükselten önemli adımlar oldu," şeklinde konuştu. Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü konusundaki çalışmalara da dikkat çeken Kaya, "Yargı reformları ile adalet sisteminde iyileştirmeler yaparak, insan hakları alanında ilerlemeler kaydettik.

AB uyum süreci kapsamında yapılan düzenlemelerle, Avrupa standartlarına yakınlaşan bir hukuk sistemi inşa ettik.

Ancak, bu süreçte 27 Nisan e-muhtırası, 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi demokrasiyi hedef alan hain saldırılarla karşı karşıya kaldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde milletin iradesine sahip çıkıp bu girişimlere karşı dik durduk ve Türkiye’yi bu tehlikeli süreçlerden güçlenerek çıkardık," dedi.

Sosyal politikalara da değinen Kaya, sosyal yardımlar ve destek programları ile dezavantajlı kesimlere yönelik kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımıza, yaşlılara ve kadınlara yönelik sosyal politikalar geliştirdik. Aile destek programları, sosyal güvenlik reformları ve istihdam politikaları ile toplumsal refah artırdık," ifadelerini kullandı. Savunma sanayinde de önemli gelişmelerin altını çizen Kaya, "2002 yılında yerli savunma sanayi üretimi sadece %20 seviyesindeyken, bu oranı %80’in üzerine çıkardık.

Bu süreçte birçok milli savunma projesini hayata geçirerek, kendi ihtiyacını karşılayabilen bir savunma sanayi altyapısı oluşturduk. Milli Muharip Uçak ve HÜRKUŞ, SİHA ve İHA Projeleri, Milli Gemi Projeleri (MİLGEM), Uzay ve Uydu Teknolojileri, Roket ve Füze Sistemleri olmak üzere savunma sanayi alanında birçok projeyi hayata geçirdik," dedi. Kaya, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "23 yıllık iktidarlarımız sürecinde, Türkiye, her alanda önemli mesafeler kat etti.

Bu dönemde gerçekleştirilen reformlar ve projeler, ülkemizin kalkınma yolculuğunda önemli birer mihenk taşı olarak tarihe geçti. AK Parti, kurulduğu günden bu yana, milletimizin teveccühü ile Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyor ve gelecek hedeflerine kararlılıkla yürüyor ve yürüyecektir.

AK Partimizin 23 yıllık kesintisiz hizmet yolculuğunda, milletimize hizmet eden kadrolar içinde bulunan ve ebediyete irtihal eden tüm dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet, halihazırda milletimize hizmet eden tüm dava arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

23 yıllık kesintisiz hizmet yolculuğumuzda bizleri destekleyen ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadirli Belediyesinden Engelli Vatandaşlara Önemli HizmetÖnceki Haber

Kadirli Belediyesinden Engelli Vatandaşl...

Fakıuşağı Sakinlerinden Belediyeye “Kanalizasyon” ŞikayetiSonraki Haber

Fakıuşağı Sakinlerinden Belediyeye “Kana...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar