DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Karaçay Deresi eski görüntüsüne kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaçay Deresi eski görüntüsüne kavuştu
Abone ol
Osmaniye’nin  Toprakkale ilçesindeki Karaçay Deresi’ne atılan ve kamuyou tarafından tepkilere neden olan eski lastikler, belediye ekiplerince temizlendi. 
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin  Toprakkale ilçesindeki Karaçay Deresi’ne atılan ve kamuyou tarafından tepkilere neden olan eski lastikler, belediye ekiplerince temizlendi. 

Kumarlı Mahallesi Karaçay Deresi’ne bir süre önce kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kamyonla atık lastikler bırakıldı.



Mahalleli yaklaşık bir aydır kötü bir görüntü oluşturan lastiklerin kaldırılmasını istedi. Çıkan haberlerin ardından Toprakkale Belediyesine ait iş makineleri ile dere yatağındaki atık lastikler temizlendi. 

Atık lastikleri dere yatağından temizleyen belediye ekiplerine teşekkür eden Kumarlı Mahallesi Muhtarı Turgut Uyduran, “Burası doğa harikası yeşillikler içerisinde bir yer.

Her türlü balık, kuş gibi canlı burada barınabiliyor. Ancak burası kirletildiği zaman her şey yok oluyor, ağaçlarımız kuruyor, balıklarımız ölüyor.



Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyor, akarsularımıza atıklarını dökmemelerini, geri dönüşüme vermelerini istiyoruz.” Dedi.

Bölgenin doğal güzelliği ile cazibe merkezi haline gelebileceğini belirten Muhtar Uyduran, “Burası doğa harikası bir yer. Buraya bizler yürüyüş yolları yapılmasını istiyoruz.

Osmaniye merkezde olduğu serin ve güzel bir yer olan bu bölgede de derenin ıslah yapılım insanların kullanımına açılmasını istiyoruz.” Diye konuştu. 



Atık lastiklerin bırakıldığı mevkide ikamet eden Hilmi Uyduran “Buralar yeşil tertemiz yerler. Bölgemizde hava sıcak olduğu için insanlar buraya gelip serin havada piknik yapıp gidiyorlar.

Bizler bir daha buraya lastik çöp gibi atıkların dökülmesini istemiyoruz. Atılan her türlü atığın hayvanlarımıza arılarımıza, ağaçlarımıza zararı oluyor.

Atık döküldüğü zaman su kirleniyor. Bu da haliyloe bölgedeki çevreyi etkiliyor. O yüzden buraya atıkların getirilip dökülmesini istemiyoruz.” Dedi. 

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Denetim Ekipleri de, Karaçay dere yatağı kenarındaki bölgede atık dökülmemesine yönelik kontrollerini sıklaştırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de narkotik operasyonlarında 4 tutuklamaÖnceki Haber

Osmaniye’de narkotik operasyonlarında 4...

Toprakkale'de 7 Yıl Önce Başlatılan Toki Projesi Rafa Mı Kalktı?Sonraki Haber

Toprakkale'de 7 Yıl Önce Başlatılan Toki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar