DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0
BIST8988.7
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kadirli’de Türk Dünyası Kültür ve sanat festivali düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli’de Türk Dünyası Kültür ve sanat festivali düzenlendi
Abone ol
 Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu Genel Başkanı Savaş Ünal ise yaptığı konuşmada, Festivalin düzenlenmesi için yapılan çalışmalardan söz ederek, Festivalin Kadirli için hayırlı olmasını diledi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 13-15 Mayıs tarihleri arasında “1. Kadirli uluslararası Türk dünyası Kültür ve Sanat Festivali” düzenlendi.

Kadirli'yi tüm dünyaya tanıtmak ve Karatepe Açık Hava Müzesini UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesinde görmek amacıyla düzenlenen Festivalin ilk gününde düzenlenen konser programına Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, 7 Ülkeden sanatçılar ve konuklar, vatandaşlar katıldı.

 Programın açılış konuşmasını yapan Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şubesi Başkanı Emine Varmış, "Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı olarak coğrafyamıza, bastığımız topraklara, kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmak ve bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarma çabasındayız.

Bu Festivalin sonucunda Karatepe Açık Hava Müzesi'nin ve Kadirli'nin adının dünyaya duyulması Türk Dünyası ile Kadirli arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel alışverişin canlanmasını bekliyoruz."dedi.

 Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu Genel Başkanı Savaş Ünal ise yaptığı konuşmada, Festivalin düzenlenmesi için yapılan çalışmalardan söz ederek, Festivalin Kadirli için hayırlı olmasını diledi.

Ünal sözlerinin devamında ilki düzenlenen bu Festivalin her yıl yapılmasının nasip olmasını temenni ederek, Festivalin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

 İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ise yaptığı konuşmada, "Karatepe Aslantaş Müzesi UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine 2020 yılında girmiştir.

Şu anda hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor, altyapı çalışmasını bitirdik, yürüyüş yolu ışıklandırma sistemi, sinevizyonu, bilgilendirme tabelaları, kamelyalarıyla inşallah en yakın zamanda bu tanıtımlarla Karatepe, UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesine girecektir. Bu arada geçtiğimiz günlerde Karatepe Aslantaş Müzesinin içinde bulunan Hitit hiyeroglif yazısı ile Fenikece olan yazıtlar Dünya UNESCO Bellek Listesine girdi.

Böylelikle Karatepe Aslantaş Müzesinin şu anda iki özelliği ve Kaleler Şehri Osmaniye'mizin, turpun kalbi Kadirli'mizde olması, Kızyusuflu Köyümüzde olması ayrı bir değer katıyor." dedi.

 Daha sonra konuşan Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise yaptığı konuşmada, Festivalin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

  Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise "Kadirlimiz Bölgemizin, Ülkemizin kutup yıldızlarından, en önemli şehir merkezlerinden biri. Biz Kadirlimizle, Kadirli'li hemşerilerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah Kadirlimizi, kadim şehrimizi daha ileriye hep birlikte götüreceğiz.

Aslantaş Açık Hava Müzemiz dünya çapında çok önemli bir değer. Geçici listeden mutlaka kalıcı listeye geçecektir, bu hakkıdır, bu hakkı inşallah hep birlikte sağlayacağız. Bu güzel Festivale öncülük eden, tabi burada Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın katkıları çok önemli, KAVAK Vakfımıza, Sayın Genel Başkanına, Yönetimine çok teşekkür ediyorum. Onların heyecanını, azmini, Kadirli sevdasını gördüm kendilerini yürekten kutluyorum.



Kadirli anlatılmakla bitmez, çok önemli değerleri bağrında taşıyor. Sadece Aşık Feymani'yi alsanız, anlatmakla bitmez, öyle büyük bir değer. İyi ki memleketimizden, iyi ki Kadirlili, iyi ki aramızda.

Kendisini saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Festivalimizin güzelliklere vesile olmasını diliyorum."dedi.

  Açılış konuşmalarının ardından Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şubesi Başkanı Emine Varmış ve Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu Başkanı Savaş Ünal, Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a hediye takdiminde bulundular.

 Festival; Aşık Feymani, Aşık Selami Yağar, Ali Can, Yanar Sönmez, Aygün Akbaba, Burulkan Stamkulova, Ayhan Kırbaş, Samir Abdullayev, Bay Nuri Kazancı, Zafer Doğulu Orkestrası'nın seslendirdikleri eserlerle devam etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Kaya, “Çiftçiler Günü”nü kutladıÖnceki Haber

Milletvekili Kaya, “Çiftçiler Günü”nü ku...

Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerle kutlanıyorSonraki Haber

Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerle ku...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar