DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

İl Protokolü ve Gaziler “Kahramanlarla Yürüyoruz” Etkinliğinde Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Protokolü ve Gaziler “Kahramanlarla Yürüyoruz” Etkinliğinde Buluştu
Abone ol
Osmaniye'de Gaziler Günü, Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törenin ardından il protokolü, gaziler ve vatandaşlar, Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş düzenledi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'de Gaziler Günü, Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Törenin ardından il protokolü, gaziler ve vatandaşlar, Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Törene Osmaniye Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Osmaniye Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Hakan Kocabaş, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Şener Kaytez, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kaba, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Mutlu ve çok sayıda kamu kurumu temsilcisi, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Gazilerimiz, vatanımızın bağımsızlığının birer timsali ve güvencesidir.

Bugün de ülkemize yönelen tehditlere karşı kahramanca mücadele eden askerlerimiz, polislerimiz ve güvenlik korucularımız aynı fedakârlıkla görev yapmaktadır.

Aziz milletimiz, kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm zorlukları aşacak güç, dirayet ve kararlılığa sahiptir.

Şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzu, ecdadımızdan miras kalan değerlerimize sahip çıkarak ve birlik beraberliğimizi koruyarak ödeyeceğiz.

Gazilerimiz, Türk kahramanlığının ve fedakârlığının en şanlı temsilcileridir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete göçen gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Gaziler Günü’müz kutlu olsun.” Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Mutlu da törende bir konuşma yaptı. Mutlu, konuşmasında şunları söyledi: “Bugünümüz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Biz, tarih boyunca bağımsızlık uğruna kanlarını döken kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Trablusgarp'tan Çanakkale'ye, Sarıkamış'tan Galiçya'ya kadar vatan toprağını kanlarıyla sulayan ecdadımız gibi bizler de vatanımızın savunucusuyuz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm gazilerimizi şükranla anıyor, Gaziler Günü’müzü kutluyorum.” Törenin ardından protokol ve gaziler, mehteran takımı eşliğinde Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Meydanda gaziler, körling, bilek güreşi ve masa tenisi gibi etkinliklere katılarak keyifli anlar yaşadı.

Etkinliklerin ardından tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saimbeyli’de üreticiler sumak üretimi konusunda bilgilendirildiÖnceki Haber

Saimbeyli’de üreticiler sumak üretimi ko...

Başkan Çenet, Çalışmaları Yerinde İncelediSonraki Haber

Başkan Çenet, Çalışmaları Yerinde İncele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar