DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Huzurlu Bir Bayram İçin Tedbirler Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Huzurlu Bir Bayram İçin Tedbirler Alındı
Abone ol
Osmaniye Valiliği, Kurban Bayramının huzur ve güven içinde geçmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valiliği, Kurban Bayramının huzur ve güven içinde geçmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Açıklamada, jandarmadan sağlığa, Telekom hizmetlerinden Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine kadar kamu kurumlarının vatandaşların hizmetinde olduğu açıklandı.

Osmaniye Valiliği, vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirmeleri için bazı tedbirlerin alındığını ifade etti. Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada;

“Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından gerekli tedbirler alındı.

Alınan tedbirlere göre; İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü kendi sorumluluk bölgelerinde huzur ve güvenliği sağlayacak tüm tedbirleri alacaklar,

İl Sağlık Müdürlüğü Hastane Acil ve 112 Ambulans Servislerinde takviyeli personel bulunduracak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kendi görev alanı dâhilinde bayram süresince meydana gelebilecek olaylara karşı acil bir müdahale ekibi hazır bulunduracaktır.

Ayrıca Belediye Başkanlıkları tarafından itfaiye birimleri, su arıza ve temizlik ekiplerince gerekli tedbirler alınacak ve nöbetçi ekipler oluşturulacak, ölüm olaylarına karşı cenaze iş ve işlemlerini yürüten görevliler hazır bulunacaklardır.

Belediyeler tarafından alışveriş merkezlerinde zabıta ekiplerince gıda kontrolleri ve fiyat denetimleri yapılacak, umuma açık yeme içme mekânları ve gıda üreten yerler, berber, kuaför, hamam vb. gibi işyerleri sürekli denetlenecektir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de bayram öncesinde gıda kontrollerini sıklaştıracaklar, kurban satış alanlarında hayvan kontrollerinin titizlikle yapılması için ekipler oluşturacaklar ve bayram süresince şikâyetlerin takibi için nöbetçi ekipler görevlendirecek, Defterdarlık ise bayram öncesi ve süresince alışveriş merkezlerinde mali denetim ekipleri oluşturacaktır. 

Ayrıca Belediyeler tarafından açık alanlarda kurban kesilmemesi konusunda vatandaşlarımız ikaz edilecek, gerekli denetimler yoğun bir şekilde sürdürülecek, kurban kesim yerleri ve diğer yoğun atık oluşturabilecek alanlarda atıkların ivedilikle toplanıp nakledilmesi hususunda gerekli duyarlılığın gösterilmesi için uyarılar yapılacaktır.

İl Müftülüğü tarafından ise Arife ve Bayram günü mezarlıklarda dini vecibelerini yerine getirme konusunda vatandaşlarımızın aydınlatılması için bilgilendirme yapılacak, kurban kesimlerinde ise kamuoyunu incitecek davranışlardan kaçınılması konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

İl Emniyet Müdürlüğü, şehirlerarası otogar ve DDY Garında bayram münasebetiyle oluşabilecek yolcu yoğunluğuna yönelik olarak gerekli güvenlik tedbirlerini alacaktır.

Telekom İl Müdürlüğü ve PTT Müdürlüğü, telefon görüşmeleri ve posta işlemlerinin aksamaması için gereken tüm tedbirleri alacaklardır.

Elektrik kesintilerinin yaşanmaması için gereken tedbirler alınacak, elektrik arızalarına karşı nöbetçi ekipler oluşturulacak, vatandaşların olası arıza bildirimlerinin çözülmesinde gecikmelere sebebiyet verilmemesi sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kurban Bayramı'nı KutladıÖnceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kurban Ba...

Kurban Bayramı için trafik düzenlemesi yapılacakSonraki Haber

Kurban Bayramı için trafik düzenlemesi y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar