DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Hasarlı Okul, Tadilat Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasarlı Okul, Tadilat Bekliyor
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale 6 Şubat depreminde hasar alan ve orta hasarlı raporu verilen bir okul aradan geçen zaman rağmen hala eğitim öğretime açılmadı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Toprakkale 6 Şubat depreminde hasar alan ve orta hasarlı raporu verilen bir okul aradan geçen zaman rağmen hala eğitim öğretime açılmadı.

Öğrenciler depremin olduğu zamandan bu güne kadar eğitim hayatına Şehit İbrahim Etiz Lisesi’nde devam ediyor. 6 Şubat depreminin üzerinden geçen 9 aya rağmen, depremde hasar alan aynı alanı kullanan Toprakkale Çamlıkevler İlkokulu ve Çağrı Doğan Ortaokulu'nda herhangi bir çalışma başlatılmadı.

Deprem sonrası özellikle merdiven kısımları hasar alan okula Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından orta hasar verildi.

Okulda tadilat ve güçlendirme çalışmalarının başlaması için Selçuk Üniversitesi’nden gelecek raporun beklendiği öğrenildi.

Depremde hasar alan okul, eğitim-öğretime ara vermişti. Öğrenciler eğitime Şehit İbrahim Etiz Ortaokulu'nda devam ediyordu. Hasarlı okulda Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer, incelemelerde bulundu.

Okul Müdürü Mustafa Yaşkeçeli, Kaymakam Özer'e okulun son durumu ile ilgili bilgi verdi. Toprakkale Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hazırlanan tahkik raporu ve güçlendirme projeleri inceleme ve onay işlemleri için bakanlığımız tarafından tespit edilen Selçuk Üniversitesine teslim edilmiş olup, Üniversitenin inceleme sonucu onayın ardından, Bakanlık onayına sunulacaktır.

Tahkik raporu ve güçlendirme projelerinin bakanlığımız tarafından onaylanmasına müteakip, söz konusu güçlendirme ihalesine çıkılabilmesi için Bakanlık ihale onayı alınacak ve ihale işlemi tamamlanarak güçlendirme işinin yapımına başlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yanan Otomobil, Vatandaşlar Tarafından SöndürüldüÖnceki Haber

Yanan Otomobil, Vatandaşlar Tarafından S...

Osmaniyeli Depremzede KOBİ’lere DestekSonraki Haber

Osmaniyeli Depremzede KOBİ’lere Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar