DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

“Görkemli Hatıralar” TV programı Yarbaşı’nda yoğun ilgi gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Görkemli Hatıralar” TV programı Yarbaşı’nda yoğun ilgi gördü
Abone ol
Halk TV program yapımcı ve sunucusu Serhan Asker’in “Görkemli Hatıralar” canlı yayını Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesi’nde gerçekleşti.
Osmaniye haberleri

Halk TV program yapımcı ve sunucusu Serhan Asker’in “Görkemli Hatıralar” canlı yayını Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesi’nde gerçekleşti.

Yarbaşı Belediye’sinin konuğu olarak Osmaniye’ye gelen Serhan Asker, “Görkemli Hatıralar” TV canlı programının 254.’ncüsü Atatürk parkı içerisinde gerçekleştirdi.

Belde sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği program üç saat sürerken, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Düziçi ilçesi, Yarbaşı Beldesi ve Amanosların eteklerindeki doğal güzelliklerin de izletildiği canlı TV programında, Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, Belediye hizmet binasındaki Başkanlık odasının kapısının olmadığını, vatandaşların istedikleri zaman makamına girebildiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Kaynar, makam odasında tahta sandalyede oturduğunu belirterek; “Kapım her zaman açık, koltuk sevdalısı olmadığım için tahta sandalye kullanıyorum.

Koltuğa yapışıp kalan Başkanlardan olmayacağımı söyleyerek makamıma oturduğum ilk gün koltuk yerine tahta sandalye kullanmaya başladım. Biz koltukta oturmak için değil, halka hizmet için geldik.”dedi.

Karacaoğlan’ın anıları ve türkülerinden sözedilen programda, Haluk Tolga İlhan ile Yahya Gürz bağlaması ile Karacaoğlan’dan eserler yorumladılar.

Program kapsamında Osmaniye’nin yerfıstığı, şalgam ve etli kömbesi de tanıtıldı.

Anadolu Halk Bilimleri Kültür Akademisi Başkanı İbrahim Çenet ile yapılan söyleşide ise, Çenet 1970’li yıllardaki Üniversite yıllarından sözetti.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesine tepki amaçlı gerçekleştirilen eylem sırasında yaşadıklarını, iki kol ve bir bacağını kaybetmesini, Sıkıyönetim mahkemesindeki yargılanması ile hapishane yaşantılarını anlatan İbrahim Çenet, “78 kuşağı”nın ne istediklerini de üç sözcük ile tanımladı.

Canlı yayın sırasında Sümeroloğ, 108 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ telefonla yayına katılarak, tarihteki medeniyetler arasında Amanoslar ve Yarbaşı yöresinden sözetti.

Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Baban da telefonla yayına katılarak,  Yaşar Kemal’in Çukurova ve Osmaniye’deki  anılarından sözederek, selamlarını iletti.

Program kapsamında, eski çağlarda Yarbaşı Beldesi’nde  hastane bulunduğunu ve yüzyıllar öncesinde ameliyat olaylarının gerçekleştirildiğinden sözedildi.

Program yapımcısı Serhan Asker, Osmaniye’yi çok sevdiğini belirterek, daha önce Osmaniye’nin Hemite Köyündeki Yaşar Kemal Kültür evi önünde, Düziçi ilçesinde programlar yaptığını, üçüncü kez Osmaniye’ye gelerek Yarbaşı Beldesi’nde program yapmaktan mutlu olduğunu vurguladı.

Program sonunda Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar Serhan Asker’e çiçek ve Atatürk portresi hediye ederek teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sel felaketi yaşayan Pakistan’a 2 yardım TIR’ı gönderildiÖnceki Haber

Sel felaketi yaşayan Pakistan’a 2 yardım...

Şehit Piyade Uzman Çavuş Kalkan, son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Şehit Piyade Uzman Çavuş Kalkan, son yol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar