DOLAR32.3449
EURO34.7895
ALTIN2408.8
BIST10045.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Gençler proje kapsamında, Aslantaş doğa kampında buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençler proje kapsamında, Aslantaş doğa kampında buluştu
Abone ol
Vali  Dr. Erdinç Yılmaz, T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Velhasıl Sosyal Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yürütülen "Gençlik Zirvesi Projesi" kapsamında çeşitli eğitim atölyelerine katılan gençlerle Aslantaş Doğa Kampında bir araya geldi. 
Osmaniye haberleri

Vali  Dr. Erdinç Yılmaz, T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Velhasıl Sosyal Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yürütülen "Gençlik Zirvesi Projesi" kapsamında çeşitli eğitim atölyelerine katılan gençlerle Aslantaş Doğa Kampında bir araya geldi. 

Programa Vali Yılmaz'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hamit Coşkun ile Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Kadir Dündar katıldı.


 
Programda Proje Koordinatörü Aynur Karabulut proje hakkında bilgi verdi. Karabulut, "Gençlik Zirvesi Projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bir proje.

Biz bu projede 5 farklı eğitim atölyesi açarak gençlere hitap etmek istedik. Bunların içinde yaratıcı yazarlık, kurgu-montaj, video çekim teknikleri, dijital pazarlama, sosyal medya kaliteli içerik üretme üzerine bir eğitim, temel robotik kodlama ve yazılım ile bunların yanı sıra proje yazma eğitimi verdirdik. Daha sonra gençlerimizle bir takım  farklı aktiviteler yaptık.

Bunların sonuncusu olarak da Osmaniye'de bir Çalıştay yapalım ve gençlerimizin gözünden ülkenin sorunlarını ve bu sorunlara getirdikleri çözüm önerilerini konuşalım. Sayın Valimizin ilini de özellikle seçtik bunun da altında şöyle bir neden vardı;  Biz geçen yıl farklı bir projede Sayın Valimizi ziyaret ettiğimizde Türkiye'de olmayan bir projeyi Osmaniye'de hayata geçirecekler; madde kullanan kadın bağımlıların topluma tekrar kazandırılması yönünde açacakları bir sosyal tesis, inşaatı hızla devam ediyor.



Biz de istedik ki ikinci projemizin Çalıştayını Osmaniye'de yapalım. Bu noktada Sayın Valimize, Hamit Müdürüme ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten kanayan bir yaraya parmak basmış oldular. Bu tesisin bir an önce hayata geçmesi için bütün çabalarıyla mücadele ettiklerine biz de şahit oluyoruz."dedi.
 
Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada Proje Koordinatörü Aynur Karabulut ve ekibine teşekkür ederek, "Aynur Hanımın da söz ettiği projemiz Türkiye'de bir ilk olacak bir proje. Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi'ni Hasanbeyli ilçemizde Kalecik Barajının kenarında yapıyoruz. Eylüle kadar tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah faaliyete geçtiğinde Türkiye'ye model olacak bir proje. Aynur Hanım'a bu anlamda da teşekkür ediyorum bize bu noktada da çok desteği var."dedi.
 
Vali Yılmaz sözlerinin devamında gençlere hitap ederek, "Siz, gençlerimiz için ne yapsak az kalır. Çünkü gelecek sizde. Sizlerin iyi yetişmesi doğru yetişmesi çok önemli. Eğer sizler iyi ve başarılı olursanız geleceğimiz daha güvende olacak.

Gençlerimizi korumamız gereken en önemli hususlardan biri uyuşturucu batağından uzak tutmak, oraya hiç yaklaşmamalarını sağlamak. Bu o kadar kötü bir şey ki hayatı bitiriyor, sonu karanlık, ölümle sonuçlanıyor.



Sevgili gençler uyuşturucudan uzak duralım. Uyuşturucunun da başlangıç noktası sigara. Sigaradan sonra diğer alışkanlıklar başlıyor. Lütfen asla özenmeyin, çok kötü bir alışkanlık. Hiç başlamamalıyız, zaten alıştıktan sonra kurtulması çok zor oluyor."diye konuştu.
 
Gençliğimiz bilinçli, değerlerine bağlı yetişirse çok güçlü olacağımızı belirten Vali Yılmaz, "Bir cennet vatanda yaşıyoruz. Bu cennet vatan bize öyle kolay verilmemiş. 1071'de gelmişiz ne mücadeleler vermişiz, ne savaşlar, yokluk, çaresizlikler yaşamışız. Ama bizim Atalarımız bu vatanı bize emanet etmiş.

Sadece Çanakkale'yi okusanız dersiniz ki "Bizler bu atalarımıza layık olabiliyor muyuz?" Atatürk şöyle anlatıyor Çanakkale Savaşını; o öyle yüksek bir ruhtur ki, öleceği muhakkak, şahadete gideceği muhakkak.

Mesafe 3 metreye 6 metreye düşmüş. Şahadete giden şehit oluyor, bilen Kur'an-ı Kerim okuyor, bilmeyen dua ediyor. Hiç tereddütsüz şahadete koşuyor. Bu nasıl bir inanç, nasıl yüksek bir ruh, bu nasıl bir vatan sevgisi. İşte biz o şahadete koşanların torunlarıyız."dedi. 

Gençlere Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler" kitabını da tavsiye eden Vali Yılmaz, "Sevgili gençler iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz." dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hamit Coşkun ile Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Kadir Dündar'a Proje Koordinatörü Aynur Karabulut tarafından plaket takdim edildi.
 
Programın devamında gençlerle sohbet eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz daha sonra proje kapsamında gençler tarafından düzenlenen sıra gecesine katıldı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Belediyesi Ve Türk Kızılayı İşbirliği Protokolü İmzaladıÖnceki Haber

Osmaniye Belediyesi Ve Türk Kızılayı İşb...

Meslek Lisesi futbol turnuvası’nda şampiyonluk sevinciSonraki Haber

Meslek Lisesi futbol turnuvası’nda şampi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar