DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Fetö operasyonunda 4 tutuklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fetö operasyonunda 4 tutuklama
Abone ol
Fetullahçı terör örgütüne yönelik Osmaniye merkezli 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 12 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Osmaniye haberleri

Fetullahçı terör örgütüne yönelik Osmaniye merkezli 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 12 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Osmaniye İl Emniyet müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldı.



Yürütülen soruşturma kapsamında, Adalet Teşkilatı Mahrem Yapılanmasının Osmaniye’deki sorumlularından olan Ahmet ‘kod’ adlı Ö. Y. tarafından kullanıldığı tespit edilen telefon hattına ait HTS verilerinde yapılan çok yönlü incelemelerde; Adalet Bakanlığı bünyesinde aralarında icra müdürü, icra müdür yardımcısı, yazı işleri müdürü, zabıt katibi, infaz koruma memuru olarak aktif görev yaptıkları tespit edilen çok sayıda şüpheli ile arama, aranma veya SMS şeklinde ardışık olarak irtibat kurulduğu tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması için düğmeye basan polis, sulh ceza hakimliklerinden alınan kararla birlikte, 22 Şubat günü sabah saatlerinde Osmaniye il merkezli, Bahçe İlçesi, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Konya, Antalya ve Kayseri’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.  Yapılan baskınlarda gözaltına alınan 12 şüpheli sorgulanmak üzere Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden; L. O. K., E. M., B. C. ve H. K. çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelilerden ise adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma, yerli radarlarla denetimlere başladıÖnceki Haber

Jandarma, yerli radarlarla denetimlere...

Hocalı katliamı, şehitleri anma programı düzenlendiSonraki Haber

Hocalı katliamı, şehitleri anma programı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar