DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Eski Vali Yardımcısı Tunç, Başkan Adayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Vali Yardımcısı Tunç, Başkan Adayı
Abone ol
Osmaniye eski Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İzmir'in Karabağ ilçesi Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday oldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye eski Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İzmir'in Karabağ ilçesi Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday oldu.

Tunç, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı olmuştu.

1970 yılında Mardin-Midyat'ta doğan Tunç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1991 yılında mezun oldu.

Kamu yönetimi kariyerine 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak başlayan Tunç, Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay Kırıkhan Kaymakam Vekillikleri gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinden sonra Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Tunç'un yurt dışında İngiltere'de 8 ay boyunca İngiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yılında ise İsrail'de bölgesel kalkınma konusunda çalışmalarda bulunduğu belirtiliyor.

1997 yılında Mülkiyeler Birliği Şinasi Özdenoğlu ödülü ve Çevre Bakanından Çevre Beratı ödülü alan Tunç, 2011 yılında Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafından düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikaları eğitimine katıldı.

Osmaniye Vali Yardımcılığı döneminde Tunç'un hazırladığı ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"na sunduğu "Osmaniye İş Geliştirme ve Kobi Destek Merkezi" adlı proje, 43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından seçilen 47 projeden biri olarak yaklaşık 7.606 milyon avro hibe desteği almıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arama Kararı Bulunan Kişiler YakalandıÖnceki Haber

Arama Kararı Bulunan Kişiler Yakalandı

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kocaispir, esnafla buluştuSonraki Haber

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar