DOLAR32.5784
EURO35.3239
ALTIN2467.4
BIST10872.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Engelliler İçin Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler İçin Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Belediyesi öncülüğünde, diğer kurum ve kuruluşlar, Engelli STK temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediyesi öncülüğünde, diğer kurum ve kuruluşlar, Engelli STK temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Belediye Başkanı İbrahim Çenet, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, Merkez İlçe Başkanı Bilal Çenet, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Ak Parti ve MHP kadın kolları temsilcileri, muhtarlar, Engelli STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Caddesi eski belediye önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşte katılımcılar, "En büyük engel sevgisizliktir", "Engelli olmak engel değildir", "Engelsiz bir dünya" ve "Hayaller engel tanımaz" yazılı dövizler taşıdılar.

Görme Engelliler Platformu Başkanı Ziya Demez, belediyenin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, kaldırımlarda ve toplu taşıma araçlarında karşılaştıkları sorunlardan bahsetti.

Demez, ayrıca belediyeye gelen engelli vatandaşlar için özel bir masa talep etti. Otizm Dernek Başkanı Hayriye Özdemir ise otizm spektrum bozukluğunun engelli guruplarından birisini oluşturmakta olduğuna değinerek, otizmli çocuklar için gündüz bakım merkezi veya eğitim alabilecekleri uygun alanlar bulunmaması sorununa dikkat çekti.

Özdemir, “Dünyada 2019 yılında 44 çocuktan biri otizmli dünyaya gelirken, şuan günümüzde her 36 çocuktan biri otizmli dünyaya gelmektedir.

Doğrusu bu hızlı artış bizi çok kaygılandırmaktadır. Doğuştan itibaren olan, yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan bu durumun tek tedavi yöntemi özel eğitimdir.

Ağır ve orta düzeydeki çocuklarımız özel eğitim uygulama okulunu bitirdikten sonra hem biz anne babalar hem de çocuklarımız açısından çok daha zor bir dönem başlamaktadır.

Çünkü ilimizde çocuklarımıza uygun gündüz bakım merkezi veya eğitim alabilecekleri uygun alanlar bulunmamaktadır. Bu sorunun ivedilikle ele alınması gerekmektedir” dedi. 

Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise engellilere yönelik her türlü adımı atmaya hazır olduklarını belirterek, " “Engelli olmak bir tercih değil bir zorunluluktur. Hiç birimiz hiç kimse engelli olmayı istemez ama hayat öyle doludur ki bilemeyiz. Aynı zamanda bizlerde biliyoruz ki birer engelli adayıyız. Bizler, toplumun içerisinde engelli kardeşlerimize yönelik, onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü adımları atmamız gerekir.

Bizlerde Osmaniye Belediyesi olarak bugüne kadar hep engelli kardeşlerimizin, derneklerimizin yanında nasıl omuz omuza durduysak bugünden sonrada onlarla omuz omuza duracağız” ifadelerini kullandı

Başkan Çenet, “Engelli kardeşlerimiz Osmaniye Belediyesine geldiğinde onların müracaatları o masada alınacak ve o masa o işi netileninceye kadar takip edecek.

Belediye’ye gelen kardeşlerimizi kendi başlına bırakmayacağız. Bizlerde o farkındalığa katkıda bulunacağız” diye konuştu.

Çenet, kaldırımlarda bütün yayaların yürüdüğünün unutulmaması gerektiğini belirterek, “Bazen kaldırımlar üzerine araçların bile park edildiğine şahit oluyoruz.

Bizler de zabıta ekiplerimizle ve kültür müdürlüğümüzün ekipleri ile bu anlamda da inşallah biz engellilerimize bu alanda hayatı kolaylaştıracak adımları atacağız.

Biz en büyük engelin sevgisizlik olduğuna inanıyoruz.  Engelli kardeşlerimizi sevdiğimiz zaman ve hayatı paylaştığımız zaman hayatın daha güzel olacağına inanıyoruz.

Engelliler haftamızı buraya gelip paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Engelliler haftamız kutlu olsun”

Protokol üyeleri ve katılımcılar, engellilere dikkat çekmek için gökyüzüne balon bıraktıktan sonra, engeli bireyler tarafından hazırlanan stantları gezdiler.

Etkinlik sonunda, görme engelli öğrenciler Muhammed Arda Orpak ve Hakkı Demez birer şarkı söylediler.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyetten Nisan Bilançosu: Asayiş Olaylarında 883 Kişi YakalandıÖnceki Haber

Emniyetten Nisan Bilançosu: Asayiş Olayl...

Osmaniyeli Kick Bokscular Slovenya’daSonraki Haber

Osmaniyeli Kick Bokscular Slovenya’da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar