DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7
BIST9138.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Engelliler Günü Programı Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler Günü Programı Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlendi
Abone ol
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Cumhuriyet Meydanında yapıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, İl Müftüsü Ali Çakmak, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, engelli öğrencilerimiz, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Programın başında öğrenciler tarafından yapılan el emeği ürünlerin ve resimlerin yer aldığı sergiyi gezerek bilgi alan Vali Yılmaz, birbirinden güzel ürünleri yapan öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Osmaniye Bakım, Rehabilitasyon, Aile Danışma Merkezi öğrencisi Nurgül Ablak yaptı.

Osmaniye Bakım, Rehabilitasyon, Aile Danışma Merkezinde gündüzlü bakım hizmeti almakta olduğunu söyleyen Nurgül Ablak, "Her zaman zordur engelli olmak. Doğuştan böyleyim, bedensel engelliyim. Doktorlara göre böyle doğmanın kesin bir nedeni yok. Çocukluğumdan beri her şey zordu hele de insanların acıyan bakışları ve soruları.

Her bir cevap hafızamda kazılı, silinmiyor. Çok ağladım neden böyleyim diye. Okulda dışlamazlardı beni, konuşurlardı ama bir yere giderken çağırmak akıllarına bile gelmezdi. Her zaman kendi işlerimi kendim yapmaya çalıştım. En zoru da tüm bunları yaparken sarf ettiğim çabayı insanların görmemesiydi. Ben bir engelli olarak diyorum ki lütfen engelli insanlarımıza karşı daha duyarlı davranalım. Onların daha kaliteli yaşamı hak ettiğini unutmayalım. Onları farklı görmeyelim.



Onlara acımak gibi bir kabalık yapmayalım. Her zaman dediğimiz gibi bizlere kazanma şansı verin. Kazanmasak da çabalarımıza, cesaretli olmamıza yardım edin. Unutmayın ki siz de bir gün engelli olabilirsiniz. Biraz da empati yapın. Ne mutlu ki beni ben olduğum için seven bir ailem, büyük ailem olduğunu hissettiğim Devletimce desteklenen gündüz bakım hizmeti aldığım kuruluşum var.

Engelli olsam da umutlarım olduğu sürece ve bir şeyleri başardıkça normal insanlardan hiçbir farkım kalmayacağını biliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz, aynı çevreyi paylaştığımız tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum, engelsiz bir yaşam diliyorum. Unutmayalım ki engelliler bir toplumun aynasıdır; o aynaya nasıl bakar, nasıl görür, nasıl davranırsanız o da size aynı şekilde öyle görür, öyle davranır, öyle bakar."diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterilerini sundu. Daha sonra Palalı Süleyman Eğitim Uygulama III. Kademe öğrencilerinin hazırlamış olduğu Ponpon gösterisi ve Osmaniye Bakım, Rehabilitasyon, Aile Danışma Merkezi öğrencilerinin Kule gösterisi  sergilendi.



Palalı Süleyman Eğitim Uygulama III. Kademe öğrencilerinin "Üsküdar'a gideriken" isimli müzikli gösterisi ile devam eden programda Osmaniye Bakım, Rehabilitasyon, Aile Danışma Merkezi öğrencileri Ritim gösterilerini sundular. Program Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bedensel Engelliler basketbol takımının gösterisi ve Osmaniye Bakım, Rehabilitasyon, Aile Danışma Merkezi öğrencilerinin  Halk Oyunları gösterisiyle devam etti.

Program günün anlam ve önemine binaen, Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından fidan dağıtılması ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
JASAT, aranan hükümlüyü yakaladıÖnceki Haber

JASAT, aranan hükümlüyü yakaladı

Tenis kursunu tamamlayanlar belgelerini aldıSonraki Haber

Tenis kursunu tamamlayanlar belgelerini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar